Árvízi segítségnyújtás Zalában

A program során rédicsi és letenyei károsult családok kaptak segélycsomagokat

A Zala megyei Rédics település kitelepítettjeinek visszaköltözését segíti első körben az Ökumenikus Segélyszervezet félmillió forint értékű adománya, melyet 50 árvízkárosult családnak adott át szeptember 16-án. A csomagok fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmaznak (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy…stb.).

Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló települések 30 árvízkárosult családjának adott át szeptember 28-án újabb körben segélycsomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet. Az adomány fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmazott (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy…stb.). A segélyprogram második szakaszának értéke több mint 300 ezer forint.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni jelenlétével az árvízi helyzet kialakulása óta folyamatosan kapcsolatban van a károkat szenvedett települések polgármestereivel és az illetékes hatóságokkal. A segélyszervezet további településeken is segíteni fogja a  bajbajutottakat.  

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönettel fogad pénzadományokat munkájának támogatásához a 11705008-20464565-ös számlaszámon átutalással, csekkbefizetéssel vagy online adományozással itt, a honlapon. Az Ökumenikus Segélyszervezet csekkjei megtalálhatók a nagyobb postahivatalokban. A közleményrovatban kérjük feltüntetni: „Árvíz”.
Köszönjük!

Hírek

Rédicsi, murarátkai és murakeresztúri családok kaptak egyenként 100 000 forintos utalványt, amelyet a környéken található, a Segélyszervezettel szerződésben álló üzletben tudnak felhasználni.
A segélyprogram második szakaszában összesen háromszáz ezer forint értékű tisztító- és fertőtlenítőszer illetve eszköz jutott el a károsultakhoz - Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló települések 30 árvízkárosult család kapott csomagot.
A Zala megyei Rédics település kitelepítettjeinek visszaköltözését segíti első körben az Ökumenikus Segélyszervezet félmillió forint értékű adománya, melyet 50 árvízkárosult családnak adott át szeptember 16-án.