Biztos Pont – Biztos Kezdet Gyerekház működési feltételeinek javítása Olaszliszkán

A Segélyszervezet olaszliszkai Fejlesztőháza 2001-ben kezdte meg a több gyermeket nevelő, szociálisan hátrányos helyzetű – elsősorban roma – családokat segítő tevékenységét, 2006 óta folyamatosan működteti sikeres tanoda programját, ami mára a település életébe jól beágyazott, a helyiek bizalmát élvező intézményként működik. A településen jelenleg a szervezet által biztosított programokon túl nincsenek olyan lehetőségek, melyek hatékonyan fel tudnák vállalni a célcsoport problémáit - ezért is fontos, hogy a Biztos Kezdet Gyerekház a tanodát kiegészítve segítséget nyújtson a szülőknek a kisgyermekek gondozásában és nevelésében.

A kedvezményezett neve: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A projekt címe: Biztos Pont – Biztos Kezdet Gyerekház működési feltételeinek javítása Olaszliszkán
A szerződött támogatás összege: 12.954.250 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosító száma: EFOP – 2.1.2-16-2018-00045
A projekt időtartama: 2019. április 1. – 2020. június 30.

Projekt háttere, szükségessége: a Segélyszervezet 2017-ben pályázatot nyert egy új Biztos kezdet Gyerekház kialakítására Olaszliszkán. Jelen támogatási kérelem célja a nyertes, EFOP-1.4.3-16-2017-00032 „Biztos Pont – Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása Olaszliszkán” című projekt tevékenységeihez szükséges infrastruktúra fejlesztése.

Közvetlen célcsoport: a Biztos Kezdet Gyerekház szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek, valamint a szolgáltatást nyújtó munkatársak, szakemberek. 

A pályázat keretében megvalósítani tervezett tevékenységek: 
•    A helyiségek berendezése a korcsoport igényeihez illeszkedően. 
•    Az épületekhez tartozó, a funkcióellátásnak megfelelő szabadidő- és játszóudvar, babakocsi-tároló, valamint konyhakert kialakítása, az ehhez szükséges eszközbeszerzés. 
•    A projekt megvalósításához szükséges informatikai eszközök (hardver és szoftver) beszerzése
•    A foglalkozásokhoz szükséges korcsoport-specifikus eszközök beszerzése, fejlesztő játékok beszerzése, egyéb szükséges eszközök, kültéri játékok és eszközök beszerzése. 
•    Mosási, tisztálkodási, főzési lehetőség biztosítása. 

Számszerűsített műszaki-szakmai elvárások: A projekt segítségével a településen létrejött közösségi terek: 1 közösségi tér. 

A projekt fizikai befejezésének időpontjára az alábbi monitoring mutató teljesül: Támogatott gyermekgondozási és oktatási intézmények kapacitása 7 fő.

Intézmények