Emberibb jövő - Gyula

2018

Az Ökumenikus Segélyszervezet infrastrukturális fejlesztést hajt végre Gyulán, amely 2018. január 01.-2019. december 31. között valósul meg. A program részletei:

A kedvezményezett neve: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A projekt címe: Emberibb jövő – Hajléktalanok bentlakásos intézményének modernizálása Gyulán
A szerződött támogatás összege: 75 575 360 forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosító száma: EFOP-2.2.3-17-2017-00035

A projekt fő célkitűzése a Segélyszervezet fenntartásában álló gyulai hajléktalanok éjjeli menedékhelyének modernizációja, az ellátási feltételek, illetve az ellátottak életminőségének javítása érdekében. 
Gyula Éjjeli Menedékhelye a Szociális és Fejlesztő Központ részeként működik, amely 34 férőhelyet biztosít a rászorulók részére.

A pályázat során a Segélyszervezet az épület belső felújítását, akadálymentesítését tervezi, valamint a szakmai program felülvizsgálatát, módosítását. Célunk továbbá a munkatársak munkahelyi körülményeinek javítása, és a munkatársak és az ellátottak felkészítése a változásra, az új funkciók használatára.

Az épület felújítása élhetőbb körülményeket biztosít, akadálymentesítése pedig lehetőséget nyújt arra, hogy önellátásra képes, de mozgásukban korlátozott rászorulókat fogadjon az intézmény. 

A projekt forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.​

Intézmények