1991 óta több mint 29 milliárd forint értékben nyújtottunk segítséget.

Kitartó küzdelem a szegénység ellen

Szerteágazó tevékenységünk számokban

Évente mintegy 1000 önkéntes segíti munkánkat. Rendszeres adományozóink száma meghaladja a 10 000 főt. A munkanélkülieket támogató budapesti programunkban részt vevők 70 százaléka talált állást 180 napon belül. Segélyközpontunk évente 5 000
segélycsomagot
juttat el nélkülöző családoknak.
Évente 150 családnak nyújtunk biztonságos menedéket. 8 év alatt 13 000 tonna élelmiszeradományt juttattunk el 4 milliárd forint értékben
2 millió nélkülözőnek.
Évente 1000 nehéz körülmények között élő gyermek tanulmányi eredményeinek javításához járulunk hozzá. Évente átlagosan 2 milliárd forint értékben segítünk a nélkülözőknek. Több mint 300 munkatársunk dolgozik azon, hogy a Segélyszervezet ételt, otthont és esélyt adhasson a rászorulóknak. 1991 óta 2 milliárd forint értékben segítettünk Magyarországon a természeti katasztrófák károsultjainak a károk mérséklésében, valamint a helyreállításban és újrakezdésben.

A segítségből valódi változás lesz

Férjemmel és 3 gyermekünkkel munka nélkül maradtunk, így el kellett költöznünk, és majdnem utcára kerültünk. Nagyon sokat segítettek ebben az átmeneti nehéz időszakban az adományok, amiket a szervezettől kaptunk. Volt olyan, hogy 500 forintunk volt egy egész hétre – csak az számított, hogy ételt tudjak adni a gyermekeknek. Az élelmiszeradomány épp a legjobbkor érkezett a szervezettől, amikor tényleg a padlóra kerültünk.
OLÍVIA A szervezettől kapott élelmiszer és tanszer tette lehetővé, hogy akkor is tudjunk gondoskodni 3 gyermekünkről, amikor ez önerőből reménytelennek tűnt.
Amikor elkezdtem állást keresni, a kudarcok után hamar alábbhagyott a lelkesedésem. Szerencsére részt vehettem a Segélyszervezet álláskeresőket támogató programjában. Ez folyamatos motiváló tényező volt, hogy hinni kell magamban, abban, hogy amit eddig tanultam, csináltam, nem volt hiábavaló. Hatalmas önbizalmat és módszertani támogatást kaptam, amit tudtam használni a gyakorlatban is. Ennek köszönhetem, hogy megtaláltam azt a munkahelyet, amivel abszolút elégedett vagyok.
GÁBOR Hosszas, sikertelen álláskeresés után a Segélyszervezettől kapott segítség tett képessé arra, hogy munkát találjak.
Párommal és négy gyermekünkkel lakás nélkül maradtunk, nem volt még munkalehetőség sem, ahol éltünk. Utcára kerülhettünk volna, és így elveszítjük gyermekeinket, ha nem kapunk átmenetileg lakhatást a Segélyszervezet egyik intézményében. Mindenért nagyon hálás vagyok – azért, hogy van fedél a fejünk fölött, hogy együtt maradhatott a családunk, hogy lehetőséget kaptunk a munkára, a gyermekek pedig a tanulásra. Minden támogatást megkaptunk ahhoz, hogy fel tudjunk készülni az önálló életre.
KATALIN Ha nem segít a szervezet, nem lenne fedél a fejünk fölött. Nem maradhattunk volna együtt négy gyermekünkkel, pedig ők mindennél fontosabbak nekünk.