Sorsfordító esély

A Nők Lapja és az Ökumenikus Segélyszervezet közös pénzadománygyűjtése nehéz sorsú többgyermekes családok otthonteremtésének támogatására

Különleges módon jubilál az idén 65 éves Nők Lapja. A lap elhatározta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva adománygyűjtést indít rászoruló családok számára. Az összefogás keretében a lap és olvasói olyan embereken tudnak segíteni, akik maguk is tesznek a saját sorsuk megjobbítása érdekében. Ezért választották a Segélyszervezet 2013-ban indult kastélyosdombói modellprogramját. 

A Somogy megyei kis településen működő családok átmeneti otthonának, lakói az intézményben töltött 12-18 hónap alatt, nemcsak várják sorsuk jobbrafordulását, hanem elméleti és gyakorlati gazdálkodási (növénytermesztési és állattartási) képzésben is részt vesznek. Az így megszerzett tudás jó alap lehet a letelepedéshez,  újrakezdéshez. A tanfolyamokat elvégző, végig együttműködő és tettre kész családok az intézményben tölthető 1-1,5 év után lehetőséget kapnak, hogy önálló otthonba költözve gazdálkodjanak. Az ingatlanokat a faluban vagy a környező településeken vásárolja meg és újítja föl a segélyszervezet, s a kiköltözés után is mentorálja, tanácsadással és a gyakorlatban is segíti az új életet kezdő családokat.

A Nők Lapja és az Ökumenikus Segélyszervezet „Sorsfordító esély” elnevezésű közös adománygyűjtése a segélyprogram otthonteremtési szakaszát támogatja: a családok számára önálló életre esélyt adó otthonok megvásárlását, felújítását.  A lap havonta jelentet meg egy-egy írást, bemutatva az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, a kastélyosdombói esélyteremtő programban részt vevő családokat, munkatársakat. A teljes 2014-es éven átívelő riportsorozat zárásaként  a Nők Lapja az év végén színes riportban számol be a beérkezett adományokról és a források felhasználásról.

Az adománygyűjtéshez az év folyamán folyamatosan lehet csatlakozni pénzadománnyal:
Honlapunkon ide kattintva
Csekket kérve munkaidőben a Segélyszervezet telefonszámán: (+36-1) 208-4932
A Segélyszervezet számlaszámán, „Sorsfordító esély” közleménnyel: 11705008-20464565

 

Hírek

Október 15-étől kaphatók a jegyek a 2014-es adventi időszak különleges színházi programjára, amely néhány családnak sorsfordító esélyt jelenthet.
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Segélyszervezet kastélyosdombói reintegrációs modellprogramja - a program fontos eredménye, hogy 2014 őszén egy 5 és egy 8 gyermekes család is önálló ingatlanba költözött Kastélyosdombón.

Intézmények