Félutas ház kialakítása Orosházán

A 2017-ben indult Biztos menedék pályázati kiírás keretében a Segélyszervezet által működtetett Orosházai családok átmeneti otthonához a krízisellátás keretében félutas ház kerül kialakításra. 

A 2022-ig tartó projekt 22 millió forintból valósul meg az EFOP program keretében. A program részletei:

A kedvezményezett neve: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A projekt címe: Félutas ház kialakítása Orosházán
A szerződött támogatás összege: 22 000 000 forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosító száma: EFOP – 1.2.5.-16-2016-00015

A félutas ház kialakításának célja, hogy a kapcsolati erőszak áldozatainak reintegrációját segítse elő hosszú távú, maximum 5 éves lakhatási lehetőség biztosításával és szakmai (főként jogi és pszichológiai, munkaerőpiaci) segítség nyújtásával. A program során a szakemberek feladata a családok önálló életvitelének kialakítása, segítségnyújtás az életvezetési problémáik kezelésében, a kapcsolatok erősítése, kialakítása, önbizalom és önértékelés javítása, elhúzódó jogi ügyekben tanácsadás biztosítása, munkavállalás támogatása.

A félutas ház szolgáltatás keretében 4 férőhely kerül kialakításra. A félutas ház kialakítását szolgáló ingatlant Orosháza Önkormányzata biztosítja a program számára.

A program során az Önkormányzat által biztosított ingatlan felújítása valósul meg, továbbá új bútorokkal és háztartási gépekkel és eszközökkel kerül felszerelésre, amelyek a családok biztonságos elhelyezését és életvitelét biztosítják. A félutas házba kerülő családok önálló életvitelre alkalmasak, jövedelemmel rendelkeznek, azonban társadalmi reintegrációjukhoz, életvezetési problémáik megoldásához, valamint hivatalos ügyintézéseikhez kapcsolódóan a projekt során komplex szolgáltatást vesznek igénybe.

Intézmények