Adománygyűjtés

 
Az adományozók a Segélyszervezet közösségének legnépesebb csoportja. Az ő erkölcsi és anyagi támogatásuk teszi a szervezetet képessé, hogy még több rászorulónak, még többet és még hatékonyabban segíthessük.
A nélkülözőknek való segítségnyújtás lehetőségét jórészt az egyéni és vállalati adományozóinktól kapott pénzbeni, természetbeni és egyéb felajánlások biztosítják. Professzionális adománygyűjtő szervezetként vállaljuk az adományok átlátható és hatékony célba juttatását, felhasználását. Rendszeres és a természeti, ember okozta katasztrófákat követő rendkívüli adománygyűjtő kampányaink során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyűjtés világos célok mentén, etikusan és átláthatóan történjék. Az adománygyűjtésre vonatkozó etikai elveinkről itt olvashatsz bővebben.
 
Átlátható, etikus adománygyűjtő tevékenységünk bizonyítéka, hogy több mint 10 000 adományozó találja érdemesnek céljainkat, tevékenységünket rendszeresen, ismételten támogatni. Évente több mint 2000 új adományozó csatlakozik közösségünkhöz, a 1353 hívásával pedig további százezrek vesznek részt a munkánkhoz szükséges források biztosításában.

Segíts Te is!

Online adományozással
Csekkes befizetéssel vagy átutalással
A 1353-as adományvonalon
Természetbeni adományokkal


Évente ismétlődő, állandó kampányaink

1% - oda.adó

1%-os adószám: 19662927-1-43 Személyi jövedelemadód 1%-ából segélyszervezetünknek köszönhetően valódi segítség lesz nélkülöző gyermekeknek és családoknak, fedélnélkülieknek, természeti csapások károsultjainak, munkanélkülieknek. Támogatói közösségünkön túl igyekszünk minél szélesebb kört megszólítani tavasszal, hiszen sokan nem rendelkeznek személyi jövedelemadójuk 1%-áról. Az Ökumenikus Segélyszervezetnek felajánlott 1% pontosan odakerül, ahová a nyomtatvány kitöltője szánja: ételt, otthont és esélyt jelent a nélkülözőknek és bajbajutottaknak.

Felhőtlen gyermekkor

Felhőtlen gyermekkor címmel minden tavasszal adománygyűjtést és programsorozatot indítunk. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett otthonokban és gyermekekkel foglalkozó intézményekben zajló munkára, melynek köszönhetően évente több mint 1500-an kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra.

Iskolakezdés együtt!

Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.

szeretet.éhség.

1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.
  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.
  • Az Ökumenikus Segélyszervezet a járványhelyzet idején sem engedi el a rászorulók kezét!