300 karácsonyi élelmiszercsomagot indított útjára a Segélyszervezet

Dátum: 
2019. december 10.

300 doboznyi tartósélelmiszert indított útnak az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. Az ünnepi adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában olyan ismert önkéntesek segítettek, mint Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász és Vastag Csaba énekes. Az Országos Segélyközpont egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke ez a mennyiség. 

Évente több mint 40.000 kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek szakemberei, minden kérést megvizsgálnak és próbálnak minél több kérés esetében akár tanácsadással, akár kézzelfogható módon segíteni. A hideg idő beálltával sokan kérnek tüzelőt és meleg ruházatot, illetve egy-egy nehéz időszak átvészelésére sokan fordulnak élelmiszerért is a segélyszervezethez. Az említettek mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására kérnek sokan támogatást. 

A 300 ünnepi adománycsomag az ország több pontjára fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.
Intézmények: