Ajándékkészítő foglalkozás rászoruló gyermekeknek

Dátum: 
2018. december 16.

Egy délután, hogy a legszegényebb gyermekek is ajándékozhassanak
  

Különleges adventi délutánon látott vendégül egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjában az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a programnak, melynek végén pedig a gyermekek maguk is meglepetés ajándékot kaptak. A foglalkozásba két népszerű fiatal énekesnő Cserpes Laura és az idei X-faktor döntőjében ismertté vált Arany Tímea is bekapcsolódott.


 
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kihangsúlyozta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudjuk a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. Kapaszkodó elnevezésű programján keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben segíti a rászoruló gyerekeket. Gáncs Kristóf elmondta továbbá, hogy a karitatív szervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermek számára pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban.

A kézzel fogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves foglalkozás, pályaorientációs foglalkozás is. Nyaranta pedig fejlesztő táborokat szervez rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet.

A rászoruló gyermekek számára szervezett rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Az ünnepi segélyakciókat és az egész éves rászorulókért végzett munkát a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.
Intézmények: