Felhőtlenül vidám délután rászoruló gyermekeknek

Dátum: 
2019. május 24.

A pénzadománygyűjtés folytatódik a 1353 adományvonalon és a Tesco áruházakban is

Gyermeknaphoz közeledve egymást érik az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában a gyermekprogramok. A segélyszervezet munkatársai rászoruló családoknak átmeneti lakhatást nyújtó otthonaiban élők mellet az intézmények környezetében élő nehéz sorsú családok gyermekeit is bevonják a programokba. Ebbe a sorba illeszkedett a pénteken tartott csepeli rendezvény, ahol mintegy 70 gyermek számára szerveztek sokszínűen vidám élménynapot. Az elő-gyermeknapra meghívott általános iskolások közül sokan a segélyszervezet által rendszeresen támogatott rászoruló családok tagjai, egy busznyi gyermek pedig a szervezet vidéki intézményeinek látóköréből érkezett a budapesti programra.

A gyermekekből összeállított csapatok sport-ügyességi, kézműves és kreatív játékhelyszíneken tölthették el a vidám gyermeknapi alkalmat. A játékba a Segélyszervezet önkéntesei között számos ismert sportoló, énekes és műsorvezető is bekapcsolódott, úgy mint Gyurta Dániel, Imre Géza, Kökény Bea, Szuromi Tímea, Pálinkás Gergely, Szabó Gabriella, Vastag Csaba, Wolf Kati, Nagy Ervin, Iszak Eszter, Mádai Vivien, Andor Éva, Rátonyi Kriszta és sokan mások... 

A Segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy minél többen gondoljanak, akár csak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre, hogy a segélyszervezet a gyermeknapon túl is, egész évben minél több gyermeket tudjon támogatni, segíteni. 

 Az adománygyűjtéshez az alábbi módokon is lehet csatlakozni:

 •    a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal,
•    a Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával;
•    a segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
•    Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon: 11705008-20464565. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Felhőtlen gyermekkor

Projektek

  • Felhőtlen gyermekkor címmel minden tavasszal adománygyűjtést és programsorozatot indítunk. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett otthonokban és gyermekekkel foglalkozó intézményekben zajló munkára, melynek köszönhetően évente több mint 2000-en kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra.
Intézmények: