Féltávhoz érkezett a brit nagykövet által indított Balaton-kerülő jótékonysági futólánc

Dátum: 
2020. május 27.

Ne csak szurkolj, segíts! – Adományozással bárki csatlakozhat az összefogáshoz

A rászoruló gyermekek támogatásának fontosságára és az Ökumenikus Segélyszervezet őket segítő Felhőtlen gyermekkor pénzadománygyűjtésre hívja fel a figyelmet az Iain Lindsay brit nagykövet által indított, ismert közéleti személyekből álló futólánc. A május 15-én meghirdetett akcióban résztvevők Gyermeknapig szeretnék teljesíteni a járványhelyzet miatt őszre halasztott NN Ultrabalaton körnek megfelelő 221 km-t. Ha futással nem, de pénzadománnyal bárki tud csatlakozni a járvány miatt most még nehezebb helyzetbe került gyermekek megsegítéséhez a www.segelyszervezet.hu weboldalon.

A korábbi években több alkalommal is Iain Lindsay brit nagykövet vezetésével indult az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” csapata az NN Ultrabalaton tókerülő futóversenyen. A tömegeket megmozgató verseny idei későbbi időpontjára Iain Lindsay már elhagyja budapesti állomáshelyét, ezért úgy döntött, ha a Balaton-kerülés idén számára biztosan ki is marad, jótékonysági vállalását teljesíti, és a korábbi évekhez hasonlóan idén is lefutja a 221 km rá eső részét Gyermeknapig, így támogatva az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekeket segítő munkáját. 

A közösségi médiában közzétett videófelhívásban több olyan, a Budapesten töltött évek alatt általa megismert közéleti személyt és hírességet is megszólított, akik maguk is lelkes futók. A jótékonysági sportkihíváshoz elsők között csatlakozott és teljesítették a rájuk eső kilométereket: Mádai Vivien, Rátonyi Kriszta és Harsányi Levente műsorvezetők, Wolf Kati és Vastag Csaba énekesek, Kovács ’Koko’ István és Kiss Gergely olimpiai bajnokok, valamint Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A következő napokban további ismert személyek futják le a rájuk eső kilométereket: Nagy Ervin színész, Kocsis Tibor énekes, és a Sláger FM csapatából Garami Gábor és Somogyi Zoltán rádiós műsorvezető, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Bogdán Ádám válogatott labdarúgó, Katus Attila aerobik világbajnok, Szabados Ágnes műsorvezető, Szijjártó Péter, a magyar diplomácia vezetője, Varga Judit igazságügyi miniszter is. A különböző hosszúságú távokat többen teljesítették már, és az így összegyűlt több mint 111 kilométerrel a Balaton kör feléhez érkezett a csapat. A hátralévő 110 kilométert a következő öt napban futják le a jótékonysági futólánc résztvevői, mely idő alatt a szurkolás mellett pénzadományával bárki csatlakozhat az összefogáshoz az Ökumenikus Segélyszervezet www.segelyszervezet.hu/futonagykövet weboldalán. 

Projektek

  • Felhőtlen gyermekkor címmel minden tavasszal adománygyűjtést és programsorozatot indítunk. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett otthonokban és gyermekekkel foglalkozó intézményekben zajló munkára, melynek köszönhetően évente több mint 2000-en kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra.