Gyűjtés nélkülöző és bántalmazott gyerekek táboroztatására

Dátum: 
2018. május 24.

Gyermeknaphoz közeledve egymást érik az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában a gyermekprogramok. A rászoruló családoknak átmeneti lakhatást adó intézmények mellett, a segélyszervezet munkatársai a központok környezetében nehéz körülmények között élő családok gyermekeit is bevonják a programokba. Ebbe a sorba illeszkedik a mai, mintegy 50 gyermek számára Csepelen szervezett vidám elő-gyereknapi rendezvény is.

A csapatokra osztott gyerekek többállomásos játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat, olyan ismert önkéntesek vezetésével, mint Wolf Kati, Katus Attila, Nagy Ervin, Gyurta Dániel és Szabados Ági. Az országszerte megtartott gyerekrendezvények kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányához, melynek keretében idén olyan hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat a segélyszervezet, akik még soha nem jutottak el nyaralni.


  
A Segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy minél többen gondoljanak, akár csak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! Aki csatlakozik a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéshez az esélyt adományoz, méghozzá olyan gyermekeknek, akik önhibájukon kívül esélytelenek.


  Hogyan lehet még csatlakozni?
•    A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni
•    Itt, a honlapon egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
•    Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Felhőtlen gyermekkor


  
A nyári táborokon túl – segítség egész évben
Az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermeknek pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban.

A kézzel fogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves foglalkozás, pályaorientációs foglalkozás is.  

A folyamatos munka mellett, fontosak a nyári fejlesztőtáborok is, melyeket minden évben a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéskor érkezett adományokból tud megszervezni a Segélyszervezet.

Projektek

  • Felhőtlen gyermekkor címmel minden tavasszal adománygyűjtést és programsorozatot indítunk. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett otthonokban és gyermekekkel foglalkozó intézményekben zajló munkára, melynek köszönhetően évente több mint 2000-en kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra.
Intézmények: