Húsvét a Segélyszervezet intézményeiben

Dátum: 
2016. március 29.

A húsvéti ünnep gyermekekkel foglalkozó intézményeinkben is kiemelt esemény. Így március hónap folyamán mindegyik központunkban fontos szerepet kapott a készülődés, valamint a húsvéti élménynap. 

A miskolci családok átmeneti otthonában húsvéti élménynap néven szerveztek programot az otthonban élő gyermekeknek, valamint 20 külsős gyermeknek. A kicsik olyan programokon vehettek részt, mint a tojáskeresés, valamint kreatív foglalkozások. programok Az intézmény munkatársai mindenkinek névre szóló tojást rejtettek el az udvaron, amit ők egy csoki tojásra és egy tombola jegyre válthattak be.  Ezt követően a kisebbek cserép nyuszit, nyuszi origamit készíthettek, valamint tojást festhettek A nagyoknál tojásfestés és húsvéti papír dekoráció készült, mint bárány, csibe és virágkoszorú. A nagyok, életkorukból fakadóan kevés segítséget igényeltek, azt is inkább a különböző sablonok használatakor. A közös ebédet követően húsvéti versmondó verseny kezdődött, amelyen kivételesen nemcsak a fiúk, de a lányok is mondhattak locsoló verset. A megmérettetést követően arcfestésen és homokkép készítésen vehettek részt a gyerekek. A programot nagyszabású táncház és tombolahúzás zárta.

A programkínálat a többi intézményünkben sem volt szegényesebb: az orosházi családok átmeneti otthonában a szobáikat díszítették fel a gyermekek, családok, majd az élménynapon nem maradhatott el a locsolkodás - erre számítva a lányok ajándékokat is készítettek a locsolóknak (azért a fiúkat sem zárták ki a kézműves programból :)).

 

Az olaszliszkai Fejlesztőházban március 24-ére szerveztek húsvéti játszóházat ahol dísztárgyakat készíthettek a gyerekek az ünnepre, a szendrői Biztos Kezdet Gyerekházban pedig két napon keresztül szorgoskodhattak a gyermekek: itt is kézműves foglalkozások és az udvaron elrejtett tojások keresése tarkította a programot.

Intézmények: