Ovisoknak szervezett focibajnokságot a Segélyszervezet miskolci átmeneti otthona

Dátum: 
2019. május 15.

Dunai Antal és a Diósgyőr sztárjai is bekapcsolódtak, hogy így hívjanak összefogásra a gyermekekért  

Az Ökumenikus Segélyszervezet május végéig tartó Felhőtlen gyermekkor kampányának keretében rászoruló gyermekek javára gyűjtenek pénzadományt. A hónap során számos figyelemfelhívó programot szerveznek, hogy minél többekhez jusson el az összefogás híre. Az események sorában május 15-én, avasi óvodások számára szerveztek focibajnokságot az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthona munkatársai. Az Ovi-Sport pályán 5 óvoda 6 csapata mérte össze az erejét. A 2x4 perces bajnoki meccseken 5 fős csapatok álltak pályára. A csoportmeccseket követően a két első helyezett küzdött meg a vándorkupáért, a harmadik hely pedig pontozással dőlt el. A meccsek után ünnepélyes eredményhirdetésre és éremátadóra került sor. A számos rászoruló gyermek részvételével zajló különleges élményprogramon részt vett Dunai Antal olimpiai bajnok labdarugó-legenda, Serhi Shestakov és Tóth Barnabás a Diósgyőr népszerű labdarúgói és Deák Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó.


  
A Segélyszervezet májusi Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtése – melyhez ez a különleges gyermekprogram is kapcsolódik – azzal a célkitűzéssel indult el, hogy támogatást gyűjtsön a Segélyszervezet gyermekeket segítő egész éves munkájához és a hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett táboraihoz.

Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat a jól ismert 1353-as adományvonalon, melynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forintot adományozhat a céljaira. A célkitűzés szintén támogatható a TESCO áruházak kasszáinál kapható adománykuponok megvásárlásával. Az összefogásról bővebben itt, a honlapon lehet informálódni, ugyanitt van lehetőség online adományozásra is.


 
Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci központja Közösségi Pontként is működik az Avason. A lakosok felé már évekkel korábban nyitó intézmény sószobáját, okos-tantermét és Ovi-Sport pályáját több oktatási intézmény használja rendszeresen. A közösségi pontként működő épületrészben pedig társas- és sportjátékok várják a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltésére, közösségi programok, fejlesztő- és csoportfoglalkozások lebonyolítására a környékbeli gyerekeket.

Projektek

  • Felhőtlen gyermekkor címmel minden tavasszal adománygyűjtést és programsorozatot indítunk. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett otthonokban és gyermekekkel foglalkozó intézményekben zajló munkára, melynek köszönhetően évente több mint 2000-en kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra.
Intézmények: