Rendkívüli adománygyűjtést indít honlapján az Ökumenikus Segélyszervezet

Dátum: 
2020. március 18.

Ne engedjük el azoknak a családoknak a kezét, akiket eleve nehéz helyzetben érnek a világjárvány következményei!
Honlapunkon keresztü pár kattintással bárki tud segíteni

Adományozóihoz fordul az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minél több nehéz helyzetbe került családnak tudjanak továbbra is segítséget nyújtani. A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Fontos, hogy saját problémáink mellett azokról se feledkezzünk meg, akik számára eddig is gondot okozott a mindennapi megélhetés, s akiket ezért nálunk sokkal nehezebb helyzetben érintenek a világjárvány következményei. Ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk - a szó átvitt értelmében - nem engedjük el a bajban a rászorulók kezét!" – hangsúlyozta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A beérkező adományokat a segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül fogja felhasználni, a látókörükben élő, most még nehezebb helyzetbe kerülő családok segítésére, illetve szociális intézményeik rendkívüli feladatainak támogatására. „Vannak csoportos gyerekfoglalkozások, közösségi programok, melyeket most a megelőzés jegyében fel kell függesztenünk, azt viszont fontosnak tartjuk, hogy az eddig intézményeinkbe járó hátrányos helyzetű családokat továbbra is támogassuk, amiben csak tudjuk.” -  hangsúlyozta Lehel László, hozzátéve: a segélyszervezet vezetősége naponta értékeli a helyzetet, és az illetékes a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjaként a minisztériumokkal egyeztetve, a kormányzati útmutatásokat követve folytatják minden helyszínen a segítségnyújtást. A rendkívüli helyzet a szervezet minden intézményét érinti,  lesz olyan központ, ahol az ügyfél fogadás szünetel, de a szervezet munkatársai kontakt nélküli élelmiszer-segélycsomagátadással támogatják a rászoruló családokat. 

Azon szociális intézmények esetén, ahol továbbiakban is zajlik az ellátás, számos extra feladat és költség merül fel: a Segélyszervezet minden intézményben a legszigorúbb higiéniai protokollt alkalmazza a megelőzés érdekében. A munkatársak a hajléktalanokat segítő központokban mindent megtesznek, hogy azok is biztonságban legyenek, akiknek nincs hol otthonmaradni. A családok átmeneti otthonaiban szigorú látogatási tilalom van, és az intézményt elhagyni is csak a legszükségesebb esetben szabad. A bent élő családok teljes körű ellátását a Segélyszervezet oldja meg, illetve annak feltételeit is igyekszik mindenhol megteremteni, hogy az ott élő gyermekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban.  A Segélyszervezet által működtetett Idősek Átmeneti Otthonának működtetése is a legszigorúbb higiéniai előírások betartása mentén működik.

A Segélyszervezet munkáját a veszélyhelyzetre való tekintettel kizárólag az alábbi módokon lehet támogatni:

Bankkártyás adományozással a 

www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon

és a 11705008-20464565számlaszámon, „koronavírus” megjelöléssel.