Rendkívüli intézkedések a hideg miatt

Dátum: 
2017. január 07.

Éjszakára is megnyitja és fűtött sátorral bővíti nappali melegedőjét az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen. A szokásos 6 óra helyett 24 órás nyitva tartással és jelentősen megnövelt kapacitással működő központba nemcsak a hajléktalanokat fogadják, de mindenkit, aki fűtetlen vagy nem megfelelően fűtött lakásban próbálja átvészelni a nagy hideget.  A meleg helyiségben tartózkodási és tisztálkodási lehetőség mellett az étkeztetését is biztosítja az odaérkezőknek a Segélyszervezet. A szervezet munkatársait önkéntesek segítik az éjjel-nappali szolgálatban. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet vidéki hajléktalanokat segítő intézményei is a maximális kapacitáson felül működnek. A gyulai és a debreceni központban minden betérőnek helyet biztosítanak, szükség esetén ideiglenes férőhelyekkel is bővítve a központok kapacitását. Folyamatosan járják a városokat és a környező tanyavilágot a Segélyszervezet utcai megkereső szolgálatai, a szokásos mennyiségen felüli meleg teával és élelemmel segítve a hajléktalanokat.

A szokatlan hideg miatt Kárpátalján is rendkívüli intézkedésekre volt szükség. Beregszász város vezetésével és több szervezettel együttműködésében január 6-án este krízismelegedő nyílt, ahol a nap 24 órájában várják a rászorulókat, amíg a hideg idő tart. Az Ökumenikus Segélyszervezet addig támogatja a fűtéshez szükséges brikettel a melegedő működését, amíg szükséges. Az első 1 tonna tüzelőanyag már ki is szállították a helyszínre. 

Intézmények: