Sokan naponta visszajárnak a Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégségére

Dátum: 
2017. december 21.

Csütörtökön az E.ON támogatásának köszönhetően került 1000 adag melegétel az asztalra

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. 

December 21-én, csütörtökön az ételosztást támogató E.ON csoport, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei osztották ki az ételadagokat. A menü ezúttal sertéspörkölt volt tésztával, savanyúsággal, járt hozzá kenyér, tea és még sütemény is. Az ételosztásba önkéntesként olyan ismert hazai énekesek is bekapcsolódtak, mint Péter Szabó Szilvia és Vastag Csaba. 

Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Marketing és Kommunikációs Osztályának vezetője a mai ételosztást támogató vállalat nevében elmondta: „Az E.ON örömmel támogatja az év végi ünnepi segítséget, hiszen fontos, hogy fény és meleg jusson minden gyereknek, nagycsaládnak, idős embernek. Már sokadik éve támogatjuk az Ökomenikus Segélyszervezet ételosztó, vendéglátó kezdeményezését. Szeretnénk, ha sokaknak az ünnepeket egy picit szebbé, fényesebbé varázsolhatnánk. 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „Példamutató az E.ON szerepvállalása a Segélyszervezet munkájának támogatásában. Az elkötelezett és hosszú távú partnerség teremti meg az igazi alapot a rászorulók kiszámítható és rendszeres támogatására, azaz a valós esélyteremtésre. A mai ételosztás az E.ON anyagi támogatásával valósulhatott meg. Az 1000 fős szeretetvendégség lebonyolításában különösen nagy segítség volt az is, hogy a vállalat munkatársai önkéntesként is tevékenyen részt vettek az adagok kiosztásában.”

     

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!
 

Partnerek

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.
Intézmények: