A tanévvel együtt zárul a Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtés

Dátum: 
2017. június 15.

38 millió forint gyűlt össze

Az idei tanév utolsó napjával lezárult az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampánya is. Bár a karitatív szervezet munkájában mindig fontos szerepet kap a nehéz sorsú gyermekek támogatása, az elmúlt másfél hónapban meghirdetett kampány kiemelt célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nélkülöző, és a bántalmazott gyermekek támogatásának fontosságára. A negyedik éve indított adománygyűjtéshez idén is számos módon – így a 1353-as adományvonal hívásával, online adományozással, valamint a TESCO áruházakban vásárolható kuponokkal – lehetett csatlakozni. A segélyszervezet több figyelemfelhívó akcióval is készült, valamint számos rendkívüli gyermekprogramot szervezett az időszakban, hogy minél több adományt gyűjtsön a rászoruló gyermekek körülményeinek javításához, a felzárkóztató és közösségi programokhoz, valamint a segélyszervezet nyári táboraihoz. A 2017-es adománygyűjtés eredménye elérte a 38 millió forintot, melyért az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond minden támogatónak.

Esély a felzárkózásra - egész évben 
Az Ökumenikus Segélyszervezet 9 központban (Budapest, Kaposvár, Kastélyosdombó, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Szendrő, Olaszliszka, Orosháza) nyújt rendszeres és személyre szabott segítséget gyermekeknek. A kézzel fogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves foglalkozás, pályaorientációs foglalkozás is. A program jelenleg évente 1500 gyereket ér el országszerte. A folyamatos munka mellett, fontosak a nyári balatongyöröki fejlesztőtáborok is, melyeket minden évben a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéskor érkezett adományokból tud megszervezni a segélyszervezet.  

Vidám gyermeknapi programsorozat a legkisebbek örömére
A május-június hónapokat érintő kampányidőszakban az adománygyűjtés mellett számos gyermekprogramot szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet. A rendezvényekre nem csak az intézményeikben élő, hanem a segélyszervezet látókörében lévő, támogatott családok gyermekei is meghívást kaptak. 
Ilyen program volt többek között az a csepeli előrehozott gyermeknap, melynek résztvevője a környékbeli általános iskolák több mint száz diákja volt, közülük többen a Segélyszervezet által rendszeresen támogatott rászoruló családok gyermekei. A kisiskolásokból összeállított csapatok többállomásos játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat olyan ismert önkéntesek vezetésével, mint Wolf Kati, Vastag Csaba és Szabados Ági, illetve Rátonyi Kriszta. Az esemény különleges pillanata volt, amikor a résztvevők látványos élőképpel formálták meg a 1353-as adományvonal számjegyeit. 
A segélyszervezet miskolci átmeneti otthona két külön gyerekprogramot is szervezett. Az intézményben lakó óvodások számára játékos vetélkedő, kézműves foglalkozások és tombola programmal, míg a központ látókörébe került, környékbeli rászoruló félszáz fiatalt a lillafüredi kalandparkba vitték el a munkatársak, ahol a kötélpálya mellett a lézerharc játékot is kipróbálhatták. Míg az orosházi átmeneti otthonból a szegedi vadasparkba kirándultak az ott lakó gyerekek, addig a segélyszervezet szendrői, illetve szolnoki intézménye helyben tartott programokkal (arcfestés, vetélkedő, akadályverseny, zsákbamacska, aszfaltrajz) tette felhőtlenné az általuk támogatott gyermekek napjait.

Köszönet az adományokért!
A Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtéshez idén is a megszokott csatornákon keresztül lehetett csatlakozni. Eredményesen zárult a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet május 2. és 31. között meghirdetett áruházi adománygyűjtő akciója. A stratégiai partner áruházlánc üzleteiben a vásárlók 33 millió forintot adományoztak a pénztáraknál és az online kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával. Gyermeknap alkalmával az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát külön is meghirdetve biztatott arra, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig az igazán nehéz sorsú gyerekekre! A két hónapos kampányidőszakban több ezren tárcsázták és hívásonként 250 forinttal segítettek a 1353-as adományvonalon. A Segélyszervezet adományozói körében is meghirdette tavaszi gyűjtését és felhívólevélben fordult támogatóihoz. Nekik, és a kampány felhívására online adományozóknak, a 1353-as adományvonalat tárcsázóknak valamint a Tesco vásárlóinak köszönhetően összesen több mint 38 millió forint gyűlt össze a nélkülöző és bántalmazott gyermekek támogatását célul kitűző adománygyűjtő kampány keretében. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet ezúton mond köszönetet minden támogatójának, aki csatlakozott a 2017-es évben meghirdetett Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtő felhívásához!
 

Partnerek

Projektek

  • Felhőtlen gyermekkor címmel minden tavasszal adománygyűjtést és programsorozatot indítunk. Az akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet által működtetett otthonokban és gyermekekkel foglalkozó intézményekben zajló munkára, melynek köszönhetően évente több mint 2000-en kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra.
Intézmények: