Hírek

Dátum: 2017. június 15.
38 millió forint gyűlt össze az idei tanév utolsó napjával lezárult Felhőtlen gyermekkor elnevezésű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampány során.
Dátum: 2016. február 23.
Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche: a gyógyszeripari cég három éven keresztül nyújt anyagi támogatást a szervezet számára.
Dátum: 2015. június 30.
3 év – 500 millió forint – 72 partnerszervezet – hatékony segítség 5345 hátrányos helyzetű felnőttnek és 9506 hátrányos helyzetű gyermeknek.
Dátum: 2014. október 04.
Szolnokon a Soproni Sörfesztiválon vette át jelképesen a Segélyszervezet a HEINEKEN Hungáriától azt a 100 millió forintot, amellyel álláskeresők munkahelyhez jutását segíti majd a Soproni Jóleső Segítség program keretében.
Dátum: 2014. április 17.
„Az otthon négy fala között zajló erőszakról a legtöbb esetben csak akkor értesülünk, mikor már megtörtént a tragédia, pedig az erőszak, legyen fizikai vagy lelki, minden esetben nyomokat hagy maga után. Vedd észre, ha valami nincs rendben, hogy ne legyen túl késő!”
Dátum: 2013. szeptember 12.
Egy TÁMOP program lezárására szervezett konferenciát az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon. A konferencia betekintést nyújtott a projekt két évének eredményeibe, tapasztalataiba, valamint a Segélyszervezet családokkal, gyermekekkel végzett tevékenységébe és a krízisellátásba.
Dátum: 2013. szeptember 02.
Az Ökumenikus Segélyszervezet – immáron második alkalommal – azzal a célkitűzéssel indította el „Iskolakezdés együtt!” segélyakcióját, hogy 1000 rászoruló gyermeknek jelentős, kézzel fogható segítséget nyújtson már az első becsöngetés előtt. A segélyprogramhoz az elmúlt szűk két hétben sokan csatlakoztak, így az akció elérte célját, s a pénzadományokból kézzelfogható segítség lett!
Dátum: 2013. augusztus 22.
Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának támogatására indít adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. Lehel László elnök-igazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a kezdeményezés célja, hogy 1000 rászoruló diák számára tudjanak jelentős, fejenként 10 ezer forint értékű segítséget nyújtani a tanévkezdéshez.
Dátum: 2013. június 25.
2013-ban is megrendezésre került a nyári tábor a Segélyszervezet szolnoki központjában. A nyári tábort az intézményben lakó gyermekek idén is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekotthonban (Tiszaföldvár-Homok) töltötték.
Dátum: 2013. május 17.
Eredményes munkaerőpiaci tréningek a szolnoki központban a TANDEM program keretében. A folyamat alatt vagy azt követően a résztvevők 57%-a helyezkedett el nyílt munkaerő-piacon, teljes- vagy részmunkaidőben.

Oldalak