Humanitárius segítségnyújtás

Természeti- és ipari katasztrófák, valamint fegyveres konfliktusok után azonnali segélyezés keretében biztosítjuk az érintettek alapvető szükségleteit. Családokat, közösségeket és intézményeket támogatunk a katasztrófák utáni újjáépítési munkában. Segítjük a kitelepítettek hazatérését, valamint az érintett területek komplex fejlesztését szem előtt tartva a környezeti fenntarthatóságot és a természeti értékek védelmét.

Hírek

A Segélyszervezet az Albániát megrázó földrengést követően a lehető legrövidebb időn belül elindította a károsultjakat segítő helyszíni segélyakcióját.
A megrongálódott háztetők újjáépítésében segíti a lakócsai viharkárosult családokat az Ökumenikus Segélyszervezet
Adománygyűjtést hirdet az Indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet.

Projektek

  • Elindult az eddigi legnagyobb magyar segélyprogram Ukrajnában - közel 100 millió forint értékben alapvető élelmiszerrel, higiéniás csomagokkal és téli takarókkal segíti a harcok elől elmenekült családokat Ukrajnában a Segélyszervezet. A 2015. január 1. és 2015. május 31. között zajló nagyszabású segélyprogram keretében Ukrajna 7 régiójában, újabb 7 ezer belső menekült kap támogatást.
  • Segélyszervezetünk 2014 óta több alkalommal kapcsolódott be az Észak Irakba érkező menekült családok támogatásába, élelmiszerrel és a hideg téli időszakok átvészeléshez szükséges eszközökkel. 2016-ban állandó humanitárius képviseletet nyitottunk Erbilben, hogy folyamatos helyszíni jelenléttel tudjuk segíteni a rászorulókat, bekapcsolódjunk nemzetközi szövetségünk humanitárius tevékenységébe.
  • A valaha mért legnagyobb trópusi vihar, a Haiyan tájfun okozta katasztrófa utáni segítségnyújtásban veszünk részt. 10 000 dollár értékű azonnali támogatásunkat követően szakértőnk a helyszínen vesz részt a segítségnyújtásban egy nemzetközi csapat kötelékében.
  • Pénzadománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet az ukrajnai válsághelyzetben végzett humanitárius munka támogatásához: a szervezet az összecsapások fokozódását követően Magyarországról elsőként ajánlott fel humanitárius segítséget a kijevi Szent-Mihály Székesegyháznak.
  • A boszninai és szerbiai áradások, földcsuszamlások példátlan pusztítást végeztek és halálos áldozatokat követeltek. Százezrek vesztették el otthonukat, életük munkáját. Az Ökumenikus Segélyszervezet az első naptól a helyszínen támogatja élelmiszerrel és ruhával a mindenüket elvesztett családokat. A Segélyszervezet a gyorssegélyezésen túl megkezdi egy hosszabb távú nemzetközi segélyprogram előkészítését.
  • Adománygyűjtést hirdetett az április 25-én bekövetkezett hatalmas pusztítást végző nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyors segítségnyújtáson felül átmeneti iskolák létrehozásában, valamint a gyermekeknek való pszicho-szociális segítségnyújtásban vesz részt a szervezet.
  • A Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe került családok megsegítésére gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet. Az összegyűlt támogatást a Srí Lanka-i keresztény egyházi szervezeteken keresztül fogjuk eljuttatni az érintett Srí Lanka-i családokhoz.