Mezőgazdaság és vidékfejlesztés

 

Egymásra épülő vidékfejlesztési programjainkkal támogatjuk egy-egy térség élelmiszerbiztonságát megteremtő kezdeményezéseket. Mezőgazdasági, vízgazdálkodási és környezetvédelmi programjaink segítik a földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkozó családok megélhetését, piacra jutását. Hozzájárulunk a helyi és országos fejlesztési tervek végrehajtásoz. 

 

Hírek

A menekülteket segítő erbili képviselete után Moszul közelében visszatelepülőket támogató központot nyit a magyar szervezet.
A projekt keretében megújult és új funkciót kapott az 1980-as években magyar támogatással épült egykori árvaház egyik egysége.
Az Unió és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által finanszírozott 373.000 eurós projekt a társadalom perifériájára szorult embereket támogató rendszer fejlesztését segítette.

Projektek

  • Segélyszervezetünk 2014 óta több alkalommal kapcsolódott be az Észak Irakba érkező menekült családok támogatásába, élelmiszerrel és a hideg téli időszakok átvészeléshez szükséges eszközökkel. 2016-ban állandó humanitárius képviseletet nyitottunk Erbilben, hogy folyamatos helyszíni jelenléttel tudjuk segíteni a rászorulókat, bekapcsolódjunk nemzetközi szövetségünk humanitárius tevékenységébe.