Szociális és Fejlesztő Központ, Budapest

Családok Átmeneti Otthona

Alapítás éve: 
2012
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Titkos Menedékházunkban kapcsolati erőszak miatt krízishelyzetbe került, menekülni kényszerülő, illetve lakhatásukat vesztett bántalmazottaknak nyújtunk biztonságos menedéket. Intézményünk az ország egész területéről fogadja a bántalmazott nőket, gyermekeket.


Hogyan segítünk? 

Célunk, hogy a bántalmazás következtében kialakult krízishelyzet mihamarabbi megoldásában segítsük a hozzánk fordulókat. Szakembereink egyaránt közreműködnek a bántalmazás miatt kialakult traumák feldolgozásában és a bántalmazottak jogi ügyeinek kezelésében, előmozdításában. Munkatársaink segítenek a továbblépési lehetőségek feltérképezésében, a legjobb megoldás megtalálásában. Átfogó szociális, pszichés és jogi támogatást nyújtunk az intézményünkbe került családok és egyének számára. Minden esetben próbáljuk mozgósítani az ellátottak belső erőforrásait, és velük közösen megtalálni azt az utat, ami a kiköltözés után a legjobb megoldás lehet számukra. 


Tevékenység

•    Átmeneti elhelyezés
•    Gyermekek gondozásához, neveléséhez és fejlesztéséhez szükséges játszóházi foglalkozások
•    Szociális ügyintézés, jogi tanácsadás
•    Krízisintervenciós szolgáltatások
•    Pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadás
•    Egyéni- és csoportterápiák
•  Szemléletformáló és közösségi-, illetve a szabadidő hasznos eltöltését célzó programok szervezése 


A számok tükrében 

Intézményünk befogadó képessége 40 fő. Évente átlagosan 50 család vagy egyedülálló nő ellátását biztosítjuk.

Hírek

Folytatódik az együttműködés az AVON és a Segélyszervezet között: a cég 12 millió forinttal járul hozzá a Titkos Menedékház eszközrendszerének bővítéséhez, valamint egy prevenciós programhoz.
A Lennon Ono Grant for Peace díjjal járó 25.000 dollárt a kapcsolati erőszak elől menekülők támogatására fogják fordítani.
Az AVON anyagi és terméktámogatással is segíti a segélyszervezet által üzemeltetett Titkos Menedékházat, amely a kapcsolati erőszak áldozatai számára nyújt segítséget.
Dokumentumok: