Szociális és Fejlesztő Központ, Debrecen

Szenvedélybeteg ellátás

Alapítás éve: 
1999
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Intézményünkben a Debrecenben élő szenvedélybetegeknek nyújtunk segítséget. A megelőzést szolgáló programjaink során kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalokra, fiatal felnőttekre, valamint megelőző és felvilágosító szolgáltatást (ún. elterelés) biztosítunk azok számára, akikkel szemben a rendőrség kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt eljárást indított.


Hogyan segítünk? 

Célunk, hogy intézményeinkben átfogó, személyre szabott támogatást nyújtsunk azoknak, akiknek életvitelét megnehezíti valamilyen függőség, legyen az alkoholprobléma, drogfüggőség vagy játékszenvedély. Szakembereink a felvilágosító jellegű prevenciós programoktól kezdve a megkereső tevékenységen át a közösségi programokig számos szolgáltatást nyújtanak két intézményünkben.


Tevékenység

•   Nappali, közösségi és alacsonyküszöbű ellátások szenvedélybetegeknek
•   Pszichoszociális beavatkozások, segítségnyújtás
•   Információs, felvilágosító és prevenciós szolgáltatások
• Megkereső munka, veszélyeztetett csoportokkal való kapcsolatfelvétel, jelenlét nyilvános rendezvényeken és fesztiválokon, telefonos információs vonal biztosítása
•   Ártalomcsökkentő szolgáltatások, speciális játékszenvedély elleni programok


A számok tükrében 

A nappali Intézmény több mint 100 főt lát el évente, míg közösségi ellátásban 45-50 érintett részesül. Az alacsonyküszöbű ellátásunk szolgáltatásaival évente több ezer fő kerül kapcsolatba.

Hírek

Öt településen (Miskolc, Orosháza, Szolnok, Martfű és Olaszliszka) indul a Debrecenben sikereket elért megelőző, kezelő és szemléletformáló munka.
A szerhasználókat leginkább veszélyeztető, ismeretlen hatóanyagú szerek gyors megismerése érdekében veszi föl a küzdelmet a Segélyszervezet partnerszervezeteivel együtt.
’Játék határokkal’ - két esztendő mérlegén a szerencsejáték-függőség veszélyeire figyelmeztető modellprogram. Szakmai nap keretében értékelték az elért eredményeket és további lehetőségeket.
Dokumentumok: