Szociális és Fejlesztő Központ, Gönci járás

Jelenlét pont

Alapítás éve: 
2018
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Vizsolyban és Boldogkőújfalun működő jelenlét pontjainkkal közvetett és közvetlen módon is segítjük a Gönci járás településein élő hátrányos helyzetűeket. Célunk a térségben élők leszakadásának fékezése, megállítása. Programjainkon keresztül a gyereket és szüleiket szólítjuk meg, illetve gyakorlati segítséget nyújtunk a járás mélyszegénységben élő lakosainak.  


Hogyan segítünk?

Előzetes felméréseken alapuló felzárkóztató programunkkal személyre szabottan támogatjuk a rászoruló családokat. Hiánypótló, a szociális ellátórendszerbe illeszthető szolgáltatásokat hozunk létre. Részt veszünk a helyi vezetők, szakemberek és önkéntes segítők szakmai fejlesztésében: rendezvényeket, workshopokat szakmai fórumokat és képzéseket szervezünk. A segítségnyújtás során együttműködünk a támogatottakkal, bevonjuk őket a problémamegoldás folyamatába, hogy képessé váljanak aktív szerepet vállalni nehézségeik megoldásában.  


Tevékenységeink

•    Folyamatos szakmai jelenlét, szociális munka az érintett településeken
•    A helyi közösség életminőségét javító szolgáltatások
•    Gyermekek komplex készség- és képességfejlesztése
•    Prevenciós programok lebonyolítása általános- és középiskolás fiatalok számára
•    Szülők komplex munkaerőpiaci fejlesztése
•    Közösségi és szabadidős programok szervezése
•    Krízishelyzetek kezelését célzó szolgáltatások
•    Szociális készség- és képességfejlesztés, érzékenyítés és szemléletformálás a civil lakosság, valamint több ágazat szakemberei (helyi döntéshozók, vállalkozók, társadalmi vállalkozások, civil szervezetek képviselői) számára 
•    Járási Szolgáltatói Kerekasztal, Járási Fejlesztési Fórum létrehozása és működtetése


Számok tükrében

A Gönci járás 30 településén végezzük tevékenységünket jelenleg 523 fő részére nyújtunk szolgáltatásokat, 2022-ig 1006 fő elérése a cél. 


Segélyszerszervezetünk Gönci járásban végzett tevékenysége az EFOP 1.5.1-17-2017-00003 „Végtelen lehetőség - A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet modellprojektje” keretében valósul meg. 

Hírek

Kertépítő programmal segít a Segélyszervezet az egyik leghátrányosabb hazai térségben, a Gönci járásban. A segélyakció mintegy félszáz nehéz sorsú család megélhetését segíti.
A hátrányos helyzetű Gönci járásban működő intézmény a legkisebb gyermekek fejlesztésre helyezi a hangsúlyt.
500 gyerek táborozhat az adományozóknak köszönhetően.
Dokumentumok: