Szociális és Fejlesztő Központ, Gyula

Hajléktalan ellátás

Alapítás éve: 
2001
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Intézményünk a Gyulán és a Gyulai kistérség (Elek, Kétegyháza, Lökösháza) településein élő hajléktalanok ellátásáról gondoskodik.


Hogyan segítünk? 

Intézményegységeink nyitvatartási rendjének köszönhetően a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk. Az alapvető fizikai szükségletek kielégítésén túl az egyéni és a csoportos szociális munka eszközeivel segítjük a talpra állást, az önellátás és öngondoskodás (újra)tanulását és fejlesztését, valamint a családba, a társadalomba és a munka világába való visszailleszkedést. Az egymásra épülő, komplex ellátási formáknak köszönhetően hatékony segítséget tudunk adni a hajléktalanok fizikai ellátásának a megszervezésében, a krízis- és az átmeneti lakhatási lehetőségek megteremtésében.   


Tevékenység

• Hajléktalanok felkutatása, gondozása, intézményi ellátásba integrálásuk segítése, kapcsolattartás  
• Napközbeni tartózkodás, ideiglenes szállás és tartós bentlakás biztosítása
• Egészségügyi alapellátás biztosítása és szakellátásba történő közvetítés
• Étkezés és tisztálkodás biztosítása, valamint személyes ruházat mosása, cseréje, pótlása; továbbá iratpótlás, postacím biztosítása
• Egyéni és csoportos szociális munka


A számok tükrében 

A Hajléktalanok Nappali Melegedője 90 fő napközbeni ellátásáról gondoskodik. A Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye 34 fő számára nyújt ideiglenes szállást. Az Átmeneti Szálláson 16 fő tartós bentlakására van lehetőség. Az Utcai Szociális Szolgálat évente mintegy 150 fedél nélkülinek nyújt segítséget. A Népkonyha hétköznaponként 100 adag egytálételt biztosít rászorulók számára.

Hírek

Éjszakára is megnyitja és fűtött sátorral bővíti nappali melegedőjét az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen.
Meghosszabbított nyitva tartással fogadják a hajléktalanokat az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeiben.
Összesen több mint 13 millió forint értékben újult meg az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központja Gyulán.
Dokumentumok: