Szociális és Fejlesztő Központ, Kaposvár

Biztos Kezdet Gyerekház

Alapítás éve: 
2016
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Intézményünk a Kaposvár kaposszentjakabi részén élő, 0-3 éves gyermeket nevelő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget a gyermekek korai képességgondozásával és a korai fejlesztéshez kapcsolódó speciális szolgáltatásokkal. 


Hogyan segítünk? 

Biztos Kezdet Gyerekházunk elsődleges célja a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek fejlesztése és támogatása. Kiemelt feladatnak tekintjük emellett a szülők fejlesztését a gyermeknevelés és a munkavállalás terén. Rendszeres foglalkozásokat szervezünk a gyerekek számára, amelyeken egyénre szabottan, egyedi képességeiket figyelembe véve, a saját tempójukban javíthatják a lemaradásokat. Aktívan elősegítjük a gyerekek szociális kompetenciájának (éntudatosság, önszabályozás, motiváció, társas készségek stb.) kialakítását és fejlődését. A családok, szülők támogatásával is foglalkozunk: elősegítjük az optimális szülő-gyermek kapcsolat, illetve a társas kapcsolatok kialakítását. Mindezt védőnő, családsegítő és gyermekorvos szakemberek bevonásával tesszük. Az intézményben lehetőséget biztosítunk tisztálkodásra és ruházat mosására.


Tevékenységeink

•    Korai fejlesztés gyógypedagógus szakember irányításával 
•    Egyénre szabott terápiák alkalmazása
•    Képességfelmérés
•    Segítségnyújtás a szabadidő hasznos eltöltésében: játék, ének, mese, kézműves foglalkozások
•    Életviteli, gondozási és gyógypedagógiai tanácsadás
•    Egészséges életmód kialakítása
•    Gyógytorna 


Számok tükrében

Évente 90 gyermeknek nyújtunk segítséget.

Hírek

Idén is 500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON a kisebbek élményteli évkezdését, az óvodai élethez történő becsatlakozásukat.
Az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében jótékonysági családi pikniket szervezett augusztus 25-én, vasárnap este a Segélyszervezet Kaposváron.
500 gyerek táborozhat az adományozóknak köszönhetően.