Szociális és Fejlesztő Központ, Miskolc

Közösségi Pont

Alapítás éve: 
2018
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Közösségi Pontunkba a miskolci avasi lakótelepen élő gyermekeket és szüleiket várjuk közösségi játékokra, fejlesztő foglalkozásokra és élménynapokra. Célunk egy jól működő, megtartó közösség kialakítása, ahol a családok hasznosan tölthetik el a szabadidejüket. A gyerekek különböző fejlesztő foglalkozásokba, élményprogramokba kapcsolódhatnak be, valamint a bizalmi kapcsolat kialakítása után megoszthatják velünk nehézségeiket. Szolgáltatásaink mindenki számára elérhetőek.


Hogyan segítünk?

Intézményünkben közösségi játékokkal (léghoki, biliárd, csocsó, társasjátékok) várjuk minden délután a gyermekeket és szüleiket. A szabadidős tevékenység mellett rendszeres heti programokat is szervezünk. Csoportjainkhoz folyamatosan lehet csatlakozni. A nyári időszakban külön figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekeknek minél több foglalkozást tartsunk, ezzel segítve a szülőket, hogy munkaidejük alatt gyermeküket biztonságos helyen tudhassák. Nyáron táborokat, élménynapokat szervezünk. Fontos célkitűzésünk, hogy a gyerekek a szüleikkel együtt tudjanak játszani, ezért rendszeresen tartunk családi napokat, ahol közös vetélkedőkkel, játékokkal színesítjük a programot.

A felnőttek számára előadásokat, főző-, illetve baba-mama klubot szervezünk, ahol megoszthatják egymással ötleteiket, tapasztalataikat és nehézségeiket is. Fejlesztő foglalkozásainkon szakembereink segítségével olyan gyermekeknek nyújtunk komplex segítséget, akiknek nincs lehetőségük máshol igénybe venni a szükséges fejlesztéseket. A hozzánk érkezők térítésmentesen vehetik igénybe sószobánkat is. 


Tevékenységeink

•    Nyári táborok gyermekek számára
•    Élménynapok
•    Rendszeres heti programok gyerekeknek: baba-mama klub, önvédelmi edzés, teqball edzés, ovis tánccsoport
•    Rendszeres heti programok felnőtteknek: önvédelmi edzés nőknek, sütemény klub
•    Fejlesztő foglalkozások logopédus és mozgásfejlesztő terapeuta segítségével
•    Szabadidős foglalkozások
•    Ovi-foci bajnokság
•    Családi vetélkedők


Számok tükrében

Egy évben átlagosan 400 gyermeknek és 50 felnőttnek nyújtunk fejlesztő és közösségi programokat. 

Hírek

A mintegy 200 szakember részvételével tartott rendezvény témája a kapcsolati erőszak áldozatainak hatékonyabb segítése és a jelzőrendszer együttműködésének erősítése volt. 
Dokumentumok: