Szociális és Fejlesztő Központ, Olaszliszka

Biztos Kezdet Gyerekház

Alapítás éve: 
2018
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk? 

Intézményünk Olaszliszkán és a környező településeken élő, 0-3 éves gyermeket nevelő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget a gyermekek korai képességgondozásával, a korai fejlesztéshez kapcsolódó speciális szolgáltatásokkal. 


Hogyan segítünk? 

Biztos Kezdet Gyerekházunk célja a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek korai fejlesztése, valamint szüleik támogatása a gyermeknevelésben, háztartás vezetésében, munkakeresésben és családi problémákban. A családok életének minőségi javulását célzó segítő munkánkat szakemberek bevonásával végezzük. Rendszeres foglalkozásokat szervezünk a gyerekek számára, amelyek keretében egyénre szabottan, egyedi képességeiket figyelembe véve, a saját tempójukban javítjuk a lemaradásokat.

Aktívan elősegítjük a gyerekek szociális kompetenciájának (éntudatosság, önszabályozás, motiváció, társas készségek stb.) kialakítását és fejlődését. A családok, szülők támogatásával is foglalkozunk: elősegítjük az optimális szülő-gyermek kapcsolat, illetve a társas kapcsolatok kialakítását.  A gyerekházban lehetőséget adunk tisztálkodásra és mosásra. Szolgáltatásainkat várandós kismamák is igénybe vehetik, őket elsősorban a szülésre és az anyaságra készítjük fel. Az intézmény mindenki számára nyitott, szolgáltatásai ingyenesek.


Tevékenységeink 

•    Korai fejlesztés fejlesztőpedagógus irányításával 
•    A gyermekek testi, érzelmi, közösségi, értelmi fejlődésének elősegítése, alkalmazkodási képességeinek fejlesztése
•    Rendszeres foglalkozások a szülők bevonásával - évszakokhoz, jeles napokhoz, ünnepekhez igazodó képesség-kibontakoztató foglalkozások 
•    Rendszeres védőnői tanácsadás
•    Életviteli, gondozási és gyógypedagógiai tanácsadás
•    Egészséges életmód kialakítása


Számok tükrében

Intézményünk szolgáltatásait  2018-ban 23 szülő vette igénybe, programijainkon 28 gyermek vett részt.

Dokumentumok: