Iskolakezdés együtt!

A tanévkezdés a legtöbb család számára jelentős anyagi teher, a legszegényebbeknek pedig önerőből esélyük sincsen, hogy minden szükséges iskolaszert biztosítsanak a gyermeküknek. 
Így sok gyermek megfelelő eszközök nélkül kénytelen kezdeni a tanévet, mert szülei nem tudják megvásárolni a szükséges iskolaszereket. Az ő esélyeik már az első becsöngetés előtt rosszabbak társaikénál. A rossz minőségű vagy hiányzó tanszer nemcsak a tanulást akadályozza, de szégyenkezésre is készteti a nehéz sorsú gyermekeket: azt erősíti bennük, hogy ők kevesebbek, mint a többiek.

A 2012-ben elsőként meghirdetett augusztusi akciónk olyan családoknak segít, akik számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem. Ezen családok számára a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat.

Célunk, hogy 1000 rászoruló gyermeknek fejenként 10 000 forint értékű tanszercsomagokkal jelentős, kézzel fogható segítséget nyújtsunk már az első becsöngetés előtt, és lehetőség szerint év közben is minél többüknek tudjunk folyamatos támogatást nyújtani a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. Az 1000 csomag összeállításához szükséges pénzen felül beérkező adományokat ugyanis a gyermekek felzárkózását elősegítő egész éves munkánk támogatására fordítjuk.

 

  • Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.