Játék határokkal

A járványhelyzet ideje alatt is van segítség!
Az ország bármely pontjáról ingyenesen kérhetnek segítséget, akik úgy érzik elhatalmasodott rajtuk vagy családtagjukon a játékszenvedély.

Amennyiben az alábbi 8 pontból bármelyiket tapasztalja magán vagy rokonán, hívja a Játék határokkal Információs pontok valamelyikét! Keresse akkor is a szakembereket, ha nem teljesen biztos benne, hogy érintett a szerencsejáték-függőségben!

A Játék határokkal programról röviden

A Játék határokkal program célja a szerencsejáték-függőség kezelése és megelőzése komplex módon: a prevención, az integráción és a disszemináción keresztül. 
A program 2012-ben modellprogramként indult útjára a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Humánum Kft. szakmai együttműködésében, és mára már egy hiánypótló kezdeményezéssé nőtte ki magát.

Információs pontok az ország 7 városában

2017-ben a program új elemmel bővült: létrejött az Információs pontok hálózata, amely 7 helyszínen (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok) nyújt segítséget az érintetteknek. A hálózat kialakításának célja volt, hogy létrejöjjön egy ezzel a problémakörrel felkészülten foglalkozó hálózat, amely az érintetteknek hatékony és valós segítséget biztosít, és aktívan működő kapcsolatrendszert és kommunikációs csatornát épít ki a szerencsejáték-függőség témájával foglalkozó intézmények, az ellátórendszer tagjai között. 

Prevenció

A prevenciós munka során a szakemberek rendhagyó osztályfőnöki órákat és szabadidős klubfoglalkozásokat tartanak általános és középiskolákban a diákok számára. A tanórákon elsősorban elméleti ismeretek átadására törekszenek, a klubfoglalkozásokon pedig a közösségi játék és élmény megélése a cél, hiszen a közösséghez tartozás és az ehhez kapcsolódó pozitív tapasztalatok hozzájárulhatnak a függőségek elkerüléséhez. 


Integráció: csoportfoglalkozások függőknek és hozzátartozóiknak?

A Játék határokkal program a megelőzés mellett a kezelésre is nagy hangsúlyt fektet. Az integrációs programelemben a szakemberek az érintettek és hozzátartozóik számára csoportfoglalkozásokat tartanak, amelyek bárki számára nyitottak, ingyenesek. 
A csoportokhoz Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon lehet csatlakozni!


Disszemináció

A disszemináció során egyrészt a szakma, másrészt a szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívjuk a problémára. Ennek érdekében szakmai napokat szervezünk, rajzpályázatot hirdetünk, fesztiválokon vettünk részt, valamint kiadványokon, plakátokon, szórólapokon keresztül is népszerűsítjük a programot.

A médiatáborokban készült videók ide kattintva tekinthetők meg.

Eredmények


Bővebben

Még többet tudhatsz meg a modellprogramról készített kiadványunkból - kattints. 
A programmal kapcsolatos dokumentumok az oldal alján tölthetők le.
Az elégedettségről szóló összesítés a „Játék határokkal: Közösségekben a szerencsejáték-függőségről” című pedagógus-továbbképzési program kapcsán ide kattintva érhető el.


Videó

Hírek

A járvány idején online és telefonon segítenek a Játék határokkal program szakemberei.
A fiatal generációt is veszélyezteti a szerencsejáték-függőség, ezért az Ökumenikus Segélyszervezet a Szerencsejáték Zrt. támogatásával különös figyelmet fordít a diákok védelmére.
A Játék határokkal modellprogram keretében immár 24 oktatási intézményben tartanak prevenciós órákat.

Partnerek

Intézmények