Segítség Irakban

Adjunk együtt esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra!

Irakban 2014 óta segítjük a háború után visszatérő családokat, kiemelt figyelmet fordítva az üldözött keresztényekre. Az elmúlt években lakóházak újjáépítésével támogattuk a visszatérőket a Ninive-fennsíkon, segélyprogramunk következő szakaszában pedig a harcokban károkat szenvedett iskolák újjáépítését, felszerelését segítjük a helyszínen.

Adománygyűjtést indítunk, hogy új bútorokkal, táblákkal, írószerekkel segíthessük a tanítás újraindítását a Moszul közelében található Bashiqa és Qaraqosh iskoláiban. Adjunk együtt esélyt arra, hogy a gyermekek újra tanulhassanak, és reményt kaphassanak a helyben maradásra, egy élhető jövőre:


Hogyan segíthetek?


Hogy milyen pusztítást végzett Irakban az Iszlám Állam indította háború, azt a személyes sorsokon keresztül érthetjük meg igazán:


Tevékenységünk Irakban

 

További információk eddigi, Észak-Irakban folytatott munkánkról 


Iraki segélyprogramunkat online adományozással vagy banki átutalással a 11705008-20464565-os OTP számlaszámra, a közlemény rovatban "Irak" megjelöléssel lehet támogatni.

Minden kis segítségre szükség van!

Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ötmillió forintot adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek a Közel-Keleten élő nehéz sorsú keresztények megsegítésére.
Június 13-án Budapest adott otthont a Qudra programhoz kapcsolódó nemzetközi tanácskozásnak.
Rendkívüli tanórán vetítette le 120 diáknak iraki segélyprogramját bemutató egyedülálló homokanimációs mesefilmjét a Segélyszervezet.

Partnerek