Segítség a kárpátaljai családoknak

Gyűjtést indítottunk a kárpátaljai nélkülöző gyerekekért, családokért. Célunk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét a háború sújtotta, nehéz gazdasági helyzetű szomszédos országban élő nélkülözőkre és a segítségnyújtás fontosságára.

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket, de az utóbbi években egyre több magyar család fordul hozzánk élelmiszer, illetve téli tüzelő támogatásért. A kézzelfogható segítség mellett a beregszászi központunk munkatársai 70-80 gyerek számára rendszeres fejlesztő foglalkozásokat tartanak. 

Mire fordítjuk adományodat?

Probléma - egyre több család nehéz helyzetben

A Beregszászi Járásban a kisjövedelmű családok száma több mint másfélszeresére emelkedett 2010 és 2018 között. Egyre nagyobb nehézséget jelent a család létminimum szinten történő tartása, a mindennapi étkezés biztosítása, ruházkodás, a rezsi költségek kifizetése, a gyerekek beiskoláztatása. Az őszi-téli időszak még nagyobb nehézséget jelent a családoknak. A gáz- és téli tüzelő (szén, tűzifa) árának folyamatos növekedése még jobban megterheli az amúgy is alacsony jövedelemmel rendelkező családokat, nem ritka, hogy választaniuk kell: kifizetik a gázszámlát vagy ezt az összeget élelmiszerre, a gyerek téli lábbelijének megvásárlására fordítják. 

Egész évben fejlesztő foglalkozások gyerekeknek

A kézzelfogható krízistámogatások mellett az elmúlt időszakban felértékelődött a Segélyszervezet gyermekek felzárkózását segítő programja is. Helyi központunk hat éve folytat gyermekfejlesztő foglalkozásokat, melyeket 70-80 gyerek látogat rendszeresen. A fejlesztő programban részt vevő gyerekek hátrányos, nehéz anyagi és szociális körülmények között lévő családokból származnak. 

A hátrányokkal induló gyermekek, amennyiben nem kapnak segítséget a felzárkózásban, az így is nehéz helyzetüket tovább rontják azzal, hogy folyamatosan hiányozni fognak az iskolából, emiatt korai iskolaelhagyókká válhatnak.

Hogyan segít támogatásod?

A beérkező adományokat téli élelmiszer segélyakciónkra, tűzifatámogatásra, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programunk finanszírozására fordítjuk.

Kárpátaljai segélyprogramunkat bankkártyával itt, adományozási oldalunkon,

vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással tudod támogatni, a közlemény rovatban "Kárpátalja" megjelöléssel. 

Hírek

A tüzelő és élelmiszer-segélyakcióhoz közel 9 millió forinttal járultak hozzá idén ősszel az adományozók.
A segélyszervezet pénzadománygyűjtést indított a 1353-as adományvonalon, melyhez nagyszabású közösségi futóesemény, az ötödszörre megszervezett Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is kapcsolódott.
Él a 1353-as adományvonal: a sportverseny a szolidaritásra és az összefogásra hívja föl a figyelmet.