Felhőtlen gyermekkor

Május mindig a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Az elmúlt években ez vidám programok és gyermeknapi meglepetések sokaságát jelentette, sőt ilyenkor már javában készültünk nyári táborainkra is. 

2020 tavaszán a járvány felforgatta a gyermekek életét is: lezárt játszóterek, otthoni tanulás, felfüggesztett közösségi programok. Sok család számára pedig, - akiket eleve rossz helyzetben, tartalékok nélkül értek a járvány következményei - most még nehezebb a megélhetés. Sokan veszítették el munkájukat, bevételeiket, s kerültek kilátástalan helyzetbe. Most még fontosabb, hogy ott legyünk a rászoruló gyermekek mellett, hogy ne engedjük el a kezüket!

Kapaszkodó programunk keretében a gyerekek felzárkózását segítjük rendszeresen átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben, országszerte. Erre a segítségre, a kapaszkodóra most nagyobb szükség van, mint valaha. 


Mire gyűjtünk?

Hogy minél több nehéz helyzetbe került gyermekes családot tudjunk támogatni élelmiszerrel.

Hogy segítséget tudjunk nyújtani azoknak a gyermekeknek a tanulásban, akiknek hiányoznak eszközeik a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz 

Hogy fejlesztő pedagógusok bevonásával segíthessük a gyermekek bezártság alatt tovább halmozódó hátrányainak leküzdését.

Hogy nyáron intézményeink napközis táborokat szervezhessenek, ahol a járványügyi előírások betartása mellett is juthatnak a gyermekeknek felhőtlen percek, és kiscsoportos foglalkozásokon segíteni tudjuk a gyermekeket az iskolai lemaradások behozásában is.


Hogyan csatlakozhatok?

On-line adományozással: egy bankkártya segítségével ide kattintva.

Átutalással a 11705008-20464565-os számlaszámra.
Utaláskor kérjük, tüntesd fel közleményként: Felhőtlen gyemekkor


Hol segítünk?


Kérjük, csatlakozz adománygyűjtésünk célkitűzéseihez, támogasd gyermekekért végzett munkánkat.
Csak azért is legyen 2020 májusa is a gyermekek hónapja!

Köszönjük!


Futással hív segíteni a brit nagykövet

Az elmúlt két évben Iain Lindsay, brit nagykövet vezette az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági futócsapatát az NN Ultrabalatonon. A koronavírus járvány miatt a futást 2020 őszére halasztották a szervezők, azonban Iain Lindsay októberre már elhagyja budapesti állomáshelyét. Ezért Nagykövet úr úgy döntött, ha a balatonkerülés idén számára biztosan ki is marad, jótékonysági vállalását teljesíti: 

Kattints ide a további részletekért!


Hírek

A brit nagykövet gyermekekért indított jótékonysági futóláncának célkitűzéseihez jelentős pénzadománnyal csatlakozott a Tesco is.
Miniszterek, sportolók, művészek hívtak összefogásra futással a rászoruló gyermekekért.
A járványhelyzet miatt online közvetített gyermeknapi műsorral lepték meg a rászoruló gyermekeket a segélyszervezet sztár-önkéntesei.
Címkék: