Rólunk

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként.


CÉLKITŰZÉSEINK

Segítség a bajbajutottaknak 
A Segélyszervezet célkitűzése, hogy gyors, szakszerű és hatékony segítséget jutasson el a természeti katasztrófák és emberek okozta krízisek károsultjainak. 

Küzdelem a szegénység ellen
A Segélyszervezet célkitűzése, hogy intézményein és programjain keresztül ne csak gyorssegélyt, de kitörési pontokat is kínáljon a szegénységből mindazok számára, akik maguk is készek tenni a felzárkózásért.  

Erősebb társadalmi szolidaritás   
A Segélyszervezet célkitűzése, hogy az önkéntesség és az adományozás kultúrájának építésével erősítse a társadalmi szolidaritást.  


Filozófiánk

Kiknek, miért és hogyan segítünk? Ismerd meg segélyszervezetünk milyen értékek és elvek mentén végzi munkáját.

Történetünk

Az elmúlt több mint két évtized legfontosabb történései a kezdetektől a mai napig. Ismerd meg történetünket egy könnyen áttekinthető timeline segítségével.

Átláthatóság

A kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektetünk munkánk legszigorúbb nemzetközi sztenderdek szerinti átláthatóságára. Hogyan lesz az adományból segítség? Hogyan ellenőrizheted, hogy a segítség oda jut ahová szántad? Ismerd meg pénzügyi jelentéseinket, beszámolóinkat, s hogy mi van a számok mögött!

Partneri közösség

Fő erősségünk az a bővülő partneri hálózat, amely újra és újra képes összefogni jó ügyekért. Ismerd meg ezt a szektor- és országhatárokon átívelő közösséget!

Csapatunk

Segélyszervezetünk közösségének magja az a mintegy 300 munkatárs, akik nap mint nap elkötelezetten, tudásuk legjavát nyújtva dolgoznak a kitűzött célokért, egy jobb világért. Ismerkedj meg egyedülállóan sokszínű csapatunkkal!