Jószolgálati nagyköveteink

Lévai Anikó

1998-ban csatlakozott a Segélyszervezethez, azóta végzi töretlen elkötelezettséggel önkéntes szolgálatát a rászorulókért.

Öt gyermek mellett jogászként, egyetemi tanárként, könyvkiadóként, újságszerkesztőként dolgozik, a feszített időbeosztásba mégis mindig belefért az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztüli karitatív tevékenység.

Nemcsak a média nyilvánossága előtt zajló adománygyűjtő, szemléletformáló és segélyakciók résztvevőjeként erősíti az összefogást, hanem - saját megfogalmazásában - a Segélyszervezet „egyszerű önkénteseként”, akár kétkezi munkával is rendszeresen bekapcsolódik a nélkülöző, illetve természeti csapások miatt bajbajutott családokat támogató segélyprogramjainkba.  
 


Kovács ’Koko’ István

Erő, bátorság, elszántság, felkészültség, kitartás. Ezen kvalitásoknak köszönhette világhírű bokszolónk a ringben elért sikereit – és ugyanezek jellemzik 2004 óta végzett odaszánt önkéntes munkáját is a Segélyszervezetnél.

Családapaként, üzletemberként, riporterként is mindig tud időt szakítani a rászorulók felkarolására, a fiataloknak való példamutatásra.

Elsősorban a nemzetközi fejlesztés területén nyújt számottevő segítséget; 2005-ben maga is jelen volt a Segélyszervezet által felépített 10. afganisztáni Petőfi-iskola átadásán Samarkandyan-ban, 2012-ben pedig Etiópiában hívta fel a figyelmet az ívóvízhiányra. Szívén viseli a határon túli magyarok ügyét, s kiemelten fontosnak tartja a felnövekvő nemzedék szemléletformálását, így rendszeresen támogatja a szervezet ez irányú tevékenységét. Ezenkívül rendszeresen részt vesz az adventi adománygyűjtő akciók szervezésében, hazai szociálisan rászorulók támogatásában is.