Segítségnyújtás a februári hidegben

2012

22 ezer telefonhívás, 5 millió forint adomány, 1000 önkéntes munkaóra és 15 ezer adag étel a téli krízisidőszakban. Ezek a számok is jól illusztrálják a Segélyszervezet 2012-es februári, rendkívüli hidegben végzett munkája, és az azt támogató összefogás mértékét. 


Az utcán és peremvidékeken élőknek rendkívüli megpróbáltatást okozott a hideg időszak. A kiosztott takarók, hálózsákok, meleg tea és a népkonyhán átvehető melegétel adagok életeket mentettek. Krízisközpontunk a nap 24 órájában tartott nyitva Csepelen. A 60 fő befogadására alkalmas épület a hideg elől menedéket kereső hajléktalanokat fogadta februárban. 
Vidéki hajléktalanokat segítő intézményeink maximális kapacitáson felül működtek, megerősített megkereső szolgálatunk munkatársai mindent megtettek az utcán élők túléléséért. 


  
A gyulai intézményünk munkatársai naponta többször keresték fel a tanyákon, erdőkben felvert kalyibákban menedéket keresőket, hogy ivóvizet, élelmet, ruhát, és takarókat vigyenek nekik. 
A beérkező adományokból 70 családnak segítettünk tűzifával, továbbá számos élelmiszer és ruhacsomagot is eljuttattunk a hozzánk fordulókhoz.
A kárpátaljai Beregszászon és a járásban 50 nehéz körülmények között élő család kapott egy havi tüzeléshez elegendő fabrikettet.