Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

Köszönjük, hogy számtalanul csatlakoztak az ország legnagyobb ünnepi összefogásához!

2019-ben 24. alkalommal indítottuk el Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket. A felhívás emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez, az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor karácsony fényei már távolinak tűnnek.

Itt olvasható részletes beszámolónk a gyűjtés eredményeiről, valamint a felhasználás módjáról!


A gyűjtést 2019-ben is hármas célkitűzéssel indítottuk:

Évente családok tízezreinek nyújtunk kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosítunk lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. És ami talán a legelőremutatóbb: az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből. Hogy az állásukat elvesztett családfenntartókat segítsük a munkakeresésben, hogy a gyermekeknek segítsünk a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal akár éveken át foglalkozunk, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak. 


Hogyan lehetett csatlakozni?

 

Honlapunkon néhány klikkel gyorsan és biztonságosan adományozhatsz.


Fordított adventi naptárunk segítségével - különleges kalendáriumunk ablakai olyan célokat rejtenek, melyeket összefogással, a Te segítségeddel tudunk megvalósítani. 


1353-as adományvonalra indított minden hívás vagy sms 250 forint adományt jelent.


Átutalással a 11705008-20464565-ös adományszámlaszámra

vagy

csekkes befizetéssel. További információ itt.


Tesco áruházának kasszájánál vásárolható 250 forintos adománykupon megvételével.


A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adománnyal vagy a mellette található csekken.


Az Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásárban 11. 22. és 12.23. között működő adománypontunknál bedobott adománnyal, illetve az itt kapható szeretet.éhség. termékek megvásárlásával. Adománypontunknál nemcsak önkénteseinkkel találkozhatsz, de egy különleges mézeskalácsszívvel is gazdagabb lehetsz.


Az Operaház Diótörő Fesztiválján az Erkel Színháznál várja a látogatókat helyben kapható forraltbor és más finomságok megvásárlásával.


Önkéntesként továbbra is segítheted munkánkat. Itt jelentkezhetsz!


Facebook közösségünk tagjaként: így minden fejleményről rögtön értesülsz, és minden megosztással segíthetsz

Videó

Hírek

Sajtótájékoztató keretében mondtunk köszönetet az összefogás minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének. Az adományok felhasználásának módjáról részletes itt olvashatsz.
Kedden elkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi adventi-karácsonyi melegétel osztása.
Rászoruló gyermekeknek szerveztek adventi programot az ökumenikusok.

Partnerek