szeretet.éhség.

1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört  mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Hogy karácsonykor nemcsak beszélni kell a szeretetről, hanem kézzelfogható segítségre, valódi cselekvésre van szükség. 

A szeretet.éhség. egy igazi ünnepi összefogás, de paradox módon nagyon is a hétköznapokról szól. Arról, hogy akkor is tudjuk segíteni az elesetteket, amikor karácsony fényei már távol vannak.
A gyűjtést minden évben hármas célkitűzéssel indítjuk: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek! Ez a sokszínű tevékenységünket kifejező jelmondat ugyanis magában foglalja egész munkánkat átható törekvésünket is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretnénk nyújtani a szegénységből. 

 

  • 1995 óta minden évben meghirdetjük szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, mely azóta hazánk legnagyobb ünnepi összefogásává vált. Felhívásunk célja, hogy az ünnepi segélyakciókon túl, a hétköznapokban is segíteni tudjuk a rászorulókat, az év 365 napján. Néhány szám mely jól jellemzi egész éves munkánkat: