TANDEM Program

2012 - 2015

2012. március és 2015. május között valósult meg eddigi legnagyobb hazai szociális projektünk, a TANDEM program  (azaz Támogatás – Alap – Növekedés – Döntés – Együttműködés – Munka), amely a dán Velux Alapítványok támogatásával és a DanChurchAid közreműködésével valósul meg. A program a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációját, és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlását hivatott elősegíteni. A program keretében 3 központunkban (Szolnok, Orosháza Miskolc) hajtottunk végre jelentős fejlesztéseket a gyermekfejlesztés és munka-erőpiaci reintegráció területén, valamint civil és egyházi szervezetek számára mikrotámogatási pályázati rendszert dolgoztunk ki.

A TANDEM szó kifejezi, hogy sikereket csak közösen a célcsoport aktív bevonásával, közreműködésével lehet elérni. A projekt szolgáltatásai támaszkodnak a családok felelősségére, motivációjára, mellyel hosszú távú, fenntartható eredmények születhetnek. Több információ a TANDEM névről.

A program komplexitását jelenti, hogy a hátrányos helyzetű családok problémáját több oldalról közelíti meg, valamint nem csak természetbeni támogatást nyújt. Újszerű megoldásokat kínál a gyerekek fejlesztésére, a felnőttek munkaerőpiaci integrációjára, valamint épít azokra a jó gyakorlatokra is melyek a projektben résztvevő szervezetek valósítanak meg.

A három éves projekt három elkülöníthető részből áll:

1. Pályázati rendszer  kiépítése, és működtetése, amelyre civil és egyházi szervezetek pályázhatnak családok átmeneti otthonaiban történő fejlesztésre. A rendszerben a Segélyszervezet pályázatkezelő szerepben jelenik meg. A pályázat 3 alkalommal kerül kiírásra: ezen keresztül vissza nem térítendő támogatásként összesen több mint 200 millió forinttal támogatjuk a magyar civil és egyházi szervezeteket. A pályázati program átfogó célja a hátrányos helyzetű gyermek és családok társadalmi reintegrációjának elősegítése és a meglévő szociális ellátórendszer jelenlegi korlátain túlmutató fejlesztési programok ösztönzése. Több információ a pályázati lehetőségről. Több információ a pályázati lehetőségről.
A projektek megvalósítása során a pályázóknak produktumokat is kellett készíteni - ezekből a honlapunkra is feltettünk egy válogatást.

2. Segélyszervezetünk három családi átmeneti otthona  (Miskolc, Orosháza, Szolnok) jelenlegi szolgáltatásainak fejlesztése és munkaerőpiaci szolgáltatások bevezetése. Több információ ide kattintva.

3. Segélyszervezetünk infrastrukturális hátterének fejlesztése, melynek keretében felépül a szervezet új koordinációs és önkéntesképző központja.

Tudástár

A TANDEM projekt 3 éves végrehajtási időszaka alatt összegyűlt tudást és tapasztalatokat a következő dokumentumok tartalmazzák az alábbi témakörök mentén. Kattints a megnyitni kívánt, "útjelző táblának" álcázott, kategória címre!

Kattints az útjelző táblákra!
business_model_canvas_leiras.pdf
Letöltés
0.26 MB
business_model_canvas_poster-1.pdf
Letöltés
0.04 MB
projektmenedzsment.ppt
Letöltés
1.35 MB
mozgasfejlesztes.zip
Letöltés
0.56 MB
palyavalasztast_segito_programok.zip
Letöltés
0.97 MB
reszkepessegek_fejlesztese.zip
Letöltés
0.55 MB
szemelyisegfejleszto_programok.zip
Letöltés
1.04 MB
szocialis_keszsegek_fejlesztese.zip
Letöltés
0.91 MB
tantargyi_korrepetalas.zip
Letöltés
0.91 MB
tehetseggondozo_foglalkozas.pdf
Letöltés
0.45 MB
jogi_utmutato_szocialis_gazdasag_tipusu_projektek_mukodtetesehez.pdf
Letöltés
0.53 MB
szocialis_szovetkezetek.pdf
Letöltés
0.33 MB
angyalliget_modszertan.pdf
Letöltés
0.48 MB
munkaeropiaci_segedlet.pdf
Letöltés
0.40 MB
tandem_hu_jav1.pdf
Letöltés
3.05 MB
jo_gyakorlat_kiadvany.pdf
Letöltés
6.49 MB
kapacitasfejlesztes_1kiiras.zip
Letöltés
3.15 MB
kapacitasfejlesztes_2akiiras.zip
Letöltés
1.69 MB
kapacitasfejlesztes_2bkiiras.zip
Letöltés
2.35 MB
kapacitasfejlesztes_3kiiras.zip
Letöltés
3.43 MB
palyazati_kiiras_1kiiras.zip
Letöltés
2.21 MB
palyazati_kiiras_2akiiras.zip
Letöltés
2.94 MB
palyazati_kiiras_2bkiiras.zip
Letöltés
4.48 MB
palyazati_kiiras_3kiiras.zip
Letöltés
1.75 MB

Videó

Hírek

3 év – 500 millió forint – 72 partnerszervezet – hatékony segítség 5345 hátrányos helyzetű felnőttnek és 9506 hátrányos helyzetű gyermeknek.
Személyes beszámoló egy állás nélkül maradt egyetemi tanár munkakeresésben való támogatásáról.
Az orosházi Családok Átmeneti Otthonában augusztus és szeptember hónapban 2-2 alkalmas munkaerő-piaci fejlesztő foglalkozáson vettek részt az intézményben lakó felnőttek.

Intézmények

Dokumentumok

2015

3.05 MB