Tanoda program

2006 - 2015
Olaszliszka

Segélyszervezetünk 2006-ban kezdte el a Tanoda programot az Olaszliszkai Fejlesztőházban. Az ilyen jellegű programok célja a hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózási esélyeinek növelése, az oktatási esélykülönbségek, továbbá az iskolai lemorzsolódás csökkentése.

A korábbi programok folytatásaként a 2013. július 1 és 2015. június 30 között megvalósuló projektben 35 gyermek és fiatal (3-12. évfolyamos tanuló) számára kívánjuk biztosítani a Tanoda szolgáltatásait. A program folytatására az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program ad lehetőséget. Az előző évek tapasztalatai alapján nagyobb mértékben szeretnénk bevonni a programba a gyermekek szüleit is. 

A program célja, hogy a bevont tanulók iskolai eredményei javuljanak, képességeik és készségeik fejlődjenek. Fejlesztőpedagógus bevonásával személyre szabott, egyéni fejlesztési terv készül számukra, melyet félévente felülvizsgálnak, illetve szükség esetén korrigálnak munkatársaink. A fejlesztőpedagóguson kívül 4 szaktanár és egy mentor is segíti a fejlesztőmunkát, az iskolai felzárkóztatást, illetve igyekszik megelőzni a lemorzsolódást. A tanulást segítő foglakozások mellett a gyerekeknek szabadidős programokat szervezünk, melyeket egy alapítványi partnerszervezet kézműves foglalkozásai színesítenek. Az egyénileg, illetve kis csoportokban végzett fejlesztő munka hatékony segítséget nyújt a gyermekek önbizalmának, elfogadottságának, iskolai teljesítményének javításához, fejlesztéséhez. 


 

Hírek

Színes programokban gazdag, vidám családi nappal zárult az Ökumenikus Segélyszervezet olaszliszkai Szociális és Fejlesztő Központjában két éve indult Tanoda program.
Folyamatosan zajlanak a sokszínű fejlesztő, szabadidős, ismeretterjesztő, felzárkóztató célú programok az Európai Unió által támogatott Tanoda program keretében.
A Segélyszervezet Olaszliszkai Fejlesztőházában 2013. szeptember 3-án kedden Információs Napot tartottak abból az alkalomból, hogy a szervezet által működtetett Fejlesztő Központban az idei tanévtől újraindul a Tanoda típusú fejlesztés.

Intézmények

Címkék: