Megújuló intézmények Miskolcon és Orosházán

2014 - 2015

Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett miskolci és orosházi családok átmeneti otthonai egyenként több mint 100 millió forintból újultak meg. Az átfogó renoválások melletti épületbővítés az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg. A TIOP-3.4.2-11/1-2012-0140, valamint a TIOP-3.4.2-11/1-2012-0044 számú, „Új utakon” elnevezésű projektek keretében teljesen megújult az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci és orosházi Családok Átmeneti Otthona. A miskolci intézmény felújításáról itt, az orosháziról pedig ezen az oldalon lehet többet olvasni.

A szeptemberben elindult felújítás és bővítés fő célja az volt, hogy a két helyszínen minden ellátott, bent lakó család számára biztosíthatóak legyenek a méltó életkörülmények, valamint az ellátások hatékony működéséhez ideális háttér, infrastruktúra álljon rendelkezésre.

A fejlesztések szükségességét az is indokolta, hogy az épületek folyamatosan romló állapota már nem tette lehetővé azok rendeltetésszerű, kényelmes használatát. Ezenfelül a nehéz körülmények közé került családoknak nyújtott ellátás folyamán olyan új igények is megfogalmazódtak, amelyeknek az intézmények további bővítés, korszerűsítés nélkül nem tudtak megfelelni.

Az átalakításnak köszönhetően mindkét helyszínen modern, barátságos, energiatakarékos és jól használható lakóhelyiségek, közösségi terek várják a szervezettől segítséget kérő családokat. 

Hírek

150 millió forintos felújítás és fejlesztés valósult meg az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett miskolci családok átmeneti otthonában.
Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett orosházi családok átmeneti otthona több mint 100 millió forintból újul meg. Az átfogó renoválás melletti épületbővítés az Európai Unió támogatásával valósul meg.
A Segélyszervezet által működtetett miskolci családok átmeneti otthona több mint 100 millió forintból újul meg. A rekonstrukció az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Partnerek

Intézmények

Dokumentumok

2015

1.07 MB
1.7 MB