Miért velünk?

A jól működő partnerség alapját a közös érdekek és értékek adják.

"Még mindig meglep, de emellett meg is nyugtat az a profizmus, ami jellemzi a Segélyszervezetet. Egyszerűen, gyorsan és hatékonyan működnek. Tőlük a segítség mindig időben érkezik és mindig a megfelelő helyre."  - Huczka István; ügyvezető igazgató, Whirlpool Hungary


"Az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját azért támogatjuk évek óta, mert hosszú távú célokért dolgozik. Számunkra nagyon fontos az, hogy ne egyszeri, rövid távú alapon gondolkodjon az a szervezet, amellyel kapcsolatban állunk, hanem olyan igazi segítséget nyújtson, amellyel valós kiutat tud ajánlani a nehéz helyzetben levőknek." 2013 november - Pálfalvi Mártavállalati kapcsolatok igazgató, TESCO Magyarország


"Számunkra sokat jelent, hogy van egy professzionális alakulat, az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek oly sok tapasztalata van, hogy képes útmutatást nyújtani, s eldönteni, hol a legnagyobb baj, hol kell segíteni. Sosem csalódtunk a szervezetben, a pénz mindig odament, ahová kell."  - Ács Zoltán és Greskovits Dávid; ügyvezető igazgatók, Meditop Gyógyszeripari Kft.


"Miért választottak - és választanak újra és újra - éppen minket partnerül a segítségnyújtásban?" 

A szervezetünkkel már hosszabb ideje együttműködő vállalatok képviselőinek a válaszai - vágatlanul, szerkesztés nélkül: Partnereink mondták


Partnerség

A CSR területén kiterjedt tanácsadói, projektmenedzsment és kommunikációs tapasztalattal rendelkező csapat gondoskodik arról, hogy az ötletek megvalósuljanak. A vállalati és civil szervezeti elvárásokat, követelményeket egyaránt belülről ismerő szakértőink szükség esetén akár vállalata CSR stratégiájának elkészítésében, finomhangolásában is segítséget nyújtanak. Kapcsolattartó munkatársunk folyamatosan nyomon követi a közös projektet, informálja ennek előrehaladásáról, az esetlegesen felmerülő kérdésekről vállalatát - így ötvözzük a CSR ügynökségeken keresztüli és a közvetlen civil szervezettel való együttműködés előnyeit.

A partneri közösséget erősítendő 2009 óta minden évben vállalati partneri találkozót rendezünk, ahol a köszönetmondáson túl lehetőséget adunk a közösségépítésre, újabb együttműködések, partneri összefogások születésére is. 


Szakmaiság

Humanitárius, szociális és fejlesztő munkánk alapos szakmai tudást és hatékony csapatmunkát igényel. Területükön kiemelkedő tapasztalattal rendelkező szakértőink az érintettekkel, helyi közösségekkel együttműködésben dolgoznak, így ismerik a szükségleteket, tudják, hogyan lehet a leghatékonyabban segítséget nyújtani.

Programjaink szakmai megalapozottságát a nemzetközi normák alkalmazása is biztosítja: minden projektünk tervezését a komplex megoldás-keresés jellemzi, a végrehajtásukba bevonjuk a kedvezményezetteket, s kiemelt figyelmet szentelünk a programok fenntarthatóságára.
Mindezt a Projekt ciklus menedzsment elveinek megfelelően tesszük:


Hitelesség

Szervezetünk hitelességét mutatja a több mint 25 éves hazai és nemzetközi elismertségünk

Számos partnerünk (kisvállalatoktól a multinacionális cégekig) már évek óta érdemesnek tartja szervezetünket a hosszú távú, folyamatos együttműködésre.
Több nemzetközi szervezet (pl. ACT Alliance, Európai Unió és ENSZ különböző szervei, a japán kormány) együttműködő partnereként nemzetközi színtéren is elismerik segélyszervezetünk szakmai teljesítményét, megbízhatóságát.

Jószolgálati nagyköveteink személye is hosszú évek óta garancia arra, hogy munkánk érdemes a támogatásra: Lévai Anikó 1998, míg Kovács „Koko” István 2004 óta segíti aktívan tevékenységünket. 


Átláthatóság

A kezdetektől kiemelt hangsúlyt fektetünk munkánk legszigorúbb nemzetközi sztenderdek szerinti átláthatóságára. 
Ennek részeként minden vállalati együttműködésről, illetve az adományok felhasználásáról részletes projektbeszámolót készítünk. 

Ide kattintva még többet megtudhat munkánk átláthatóságáért tett törekvéseinkről, illetve elolvashatja pénzügyi jelentéseinket, beszámolóinkat


Bátorság

Akár egy jól működő vállalatnál, mi is a lehető leghatékonyabban, legeredményesebben igyekszünk megoldani a felmerülő problémákat. Tevékenységünk folyamatos újragondolása új, innovatív megoldások kidolgozására sarkall. Az elmúlt években számtalan modellprogramot, hazánkban addig ismeretlen segítségnyújtási formát vezettünk be a mikrofinanszírozástól az innovatív munkaerő-piaci programokon át a nélkülözők társadalomba való beilleszkedését segítő újszerű megoldásokig.

Ezt a nyitottságot, innovatív szemléletmódot a CSR programok kidolgozásakor is képviseljük: minden - a vállalat és az általunk támogatottak számára is kedvező - technológiai, módszertani újdonságot számításba veszünk, hogy a legeredményesebb lehessen az együttműködés.