Önkéntesség

Értékteremtés közös erővel

Az Ökumenikus Segélyszervezet számára az önkéntesség alapvető érték. Önmagában jó és értékes, a társadalmi szolidaritás példamutató kifejezési módja, amely egyidejűleg hasznos az önkéntes munkát végzőknek és a támogatásra szorulóknak.

Szervezetünk megalakulása óta sok ezer önkéntest vont be munkájába. Mindennapi tevékenységünk során önkénteseink elkötelezett munkája nélkülözhetetlen segítséget jelent: krízishelyzetek enyhítésében, az adománygyűjtéseknél és szemléletformálásban, különféle rendezvényeken, a szociális munkánk támogatásában és egyéb területeken.

Az egyéni bejelentkezőkkel éppúgy, mint a partnervállalataink önkéntes csoportjaival való közös munkánkban is a szakmaiság, partnerség, bizalom, együttműködés elvei érvényesülnek. Professzionális fogadó szervezetként arra törekszünk, hogy az önkéntesek foglalkoztatásához megteremtsük a szervezett kereteket a vonatkozó önkéntes jogszabályoknak, és a magas szintű szakmai és etikai elveinknek megfelelően, a szervezet minden szintjén.

Célunk továbbá, hogy biztosítsuk az önkénteseink számára a hosszú távú elköteleződés és fejlődés lehetőségét, amelyet a rendszeresen szervezett önkéntes képzéseink, az önkéntes programokon túlmutató kapcsolattartás, közösségi találkozók is segítenek.

Az önkéntesség terén összegyűlt sokéves tapasztalatainkat, jógyakorlatainkat szakmai fórumokon, tanulmányokban osztjuk meg az érdeklődőkkel, ezzel is hozzájárulva az önkéntesség kultúrájának hazai terjesztéséhez.

Ha többet szeretnél megtudni az egyéni önkéntességről, kattints ide.

Ha többet szeretnél megtudni a vállalati önkéntességről, kattints ide.

Ha önkéntesnek jelentkeznél, kattints ide.

Videó